Deasupra Lugojului vor zbura… rachete antigrindină

În municipiul Lugoj va fi înfiinţat un punct de lansare a rachetelor antigrindină. Astfel, norii vor fi sfârtecaţi de rachete ori de câte ori este nevoie, iar agricultorii vor binecuvânta fiecare şedinţă de tragere.

Pentru construirea bazei de lansare a rachetelor, consilierii lugojeni au aprobat, în cadrul ședinței ordinare din această lună, acordarea dreptului de folosință gratuită Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor asupra unui teren  în suprafață de 2.565 de metri pătrați, situat pe Dealul Viilor, în zona fostului aerodrom, lângă Monumentului Aviației, la aproximativ 300 de metri de șoseaua de centură.

Pe acest teren, care aparține domeniului privat al municipiului Lugoj, vor fi instalate două baterii de rachete antigrindină, cu substanță pe bază de siliciu.

Baza de lansare a rachetelor include și construirea unei clădiri administrative, unde își vor desfășura activitatea două persoane.

În zonele în care sunt lansate rachetele antigrindină, protecția culturilor agricole este de 80-90%, pe un areal de 15-20 de kilometri pătrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.