De praznicul Adormirii Maicii Domnului, cea mai veche biserică din Lugoj și-a sărbătorit hramul

Biserica monument istoric “Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj, veche de peste 250 de ani, și-a sărbătorit, duminică, hramul.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, care a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi.

Chiriarhul Banatului a fost întâmpinat în mod tradițional, la intrarea în biserică, de către un sobor de preți, din care au făcut parte P.On. Ionuț Furdean – noul protopop ortodox român al Lugojului, împreună cu P.On. Ionel Popescu – vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei, P.On. Ioan Cerbu – parohul bisericii, preoții Cristian Cerbu și Emanuel Gafița, diaconul Silviu  Iordache, precum și de o mulţime de credincioşi.

La serviciul divin au participat numeroși credincioși din parohie, oficialitățile locale, în frunte cu primarul Claudiu Buciu și viceprimarul Bogdan Blidariu, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, fostul deputat Sorin Stragea, reprezentanți ai celorlalte culte și confesiuni din Lugoj, numeroși invitați.

Conform tradiției, manifestarea s-a încheiat cu înconjurul bisericii, cu prapurii și steagul Corporației Meseriașilor în frunte, purtat și de această dată de către Alexandru Jilac (în vârstă de 85 de ani), avându-l alături pe președintele corporației lugojene, Vasile Belințan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.