De ce Dr. Floroni alege primăria? (P)

„De ce Dr. Floroni alege Primăria Lugoj și nu rămâne în continuare medic?” Această întrebare apare în gândul multor lugojeni în ultima perioadă, dar ca să înțelegem de ce candidează doctorul, trebuie să urmărim îndeaproape ce îl recomandă și ce îl motivează.

Erwin Floroni – managerul spitalului Municipal Teodor Andrei 2017-2020

În 2017 a obținut prin concurs funcția de manager al Spitalului Municipal din Lugoj și a gestionat spitalul în cea mai grea perioadă de la înființarea acestuia: perioada pandemiei și a creșterilor salariale care au impus o mulțime de probleme din punct de vedere administrativ și financiar pentru spital. Cu toate acestea, în acest mandat, Erwin Floroni a reușit să mențină un echilibru, iar pe lângă asta, a reușit să modernizeze mai multe secții și să aducă sume importante de bani pentru spital. În condiții extrem de grele din pricina pandemiei, cele mai notabile lucruri pe care a reușit să le facă sunt: negocierea unui contract mai bun cu casa de asigurări de sănătate, atragerea a două proiecte, unul de 1 milion și altul de 5.5 milioane de euro fonduri europene prin care ulterior s-a achiziționat aparatură medicală, a renovat integral secțiile de ginecologie și de boli infecțioase, a restabilit independența energetică a spitalului prin achiziționarea unui generator electric de mare putere, respectiv refacerea forajelor și a turnului de apa, lucru care a făcut ca în iarna grea din 2018, când întreg Lugojul a rămas făra electricitate, să fie singura instituție publică din Lugoj în care apa caldă și curentul erau prezente.

De ce câștigă Lugojul mai mult cu Erwin Floroni primar decât ca medic.

Dr. Erwin Floroni a activat 30 de ani în sistemul de sănătate, mâna de chirurg nu o va avea la nesfârșit! Însă experiența administrativă rămâne și o poate folosi pentru toată comunitatea lugojeană. Dr. Floroni înțelege prin administrație două lucruri: a ajuta în mod eficient oamenii (ceea ce a făcut profesional) și a eficientiza felul în care folosești banul public. El cunoaște foarte bine problemele cu care se confruntă Spitalul Muncipiului Lugoj. Cunoaște neajunsurile secțiilor și a întregului aparat administrativ al spitalului și știe exact în ce direcție trebuie să se îndrepte spitalul nostru raportat la necesitățile oamenilor. Multe dintre problemele cu care s-a confruntat spitalul în timpul în care a fost manager erau și probleme care vizau suportul administrației locale de la acea vreme. De aici și dorința acestuia de a rezolva de la sursă problemele! Din postura de primar, multe dintre probleme cu care se confruntă pacienții, cât și medicii, pot fi rezolvate mult mai ușor.

De asemenea, din poziția de manager, el a fost promotorul construirii unui nou spital. Dacă există cineva care ar trebui să managerieze un astfel de proiect, atunci acea persoană este un medic. Un medic cu experiență managerială, un medic care trăiește printre pacienții lui, un medic care se confruntă zi de zi cu problemele din spital și din oraș.

Cum a ajuns să candideze Dr.Erwin Floroni?

Erwin Floroni este un om împins să candideze de către societatea civilă din Lugoj, ca un răspuns la o clasa politică ruptă de realitatea de zi cu zi. Lugojul a avut parte în ultimii ani de „politicieni de carieră” care nu au îndeplinit așteptările lugojenilor și care cred că atâta timp cât nu există opoziție, lucrurile pot continua în același mod defectuos. Odată la patru ani vedem cum acești politicieni, unii dintre ei care nu prea frecventează Lugojul, apar din senin interesați de soarta orașului. Aruncă în spațiul public idei precum o susținere importantă de la nivel guvernamental și diverse promisiuni, deși în cei 4 ani de mandat nu au reușit să se concentreze pe problemele urgente și cu rezolvare rapidă. Sunt plimbați prin Lugoj politicieni pătați precum Sorin Grindeanu, care împreună cu Liviu Dragnea, „noaptea ca hoții”, a emis celebra OUG 13/2017 de modificare a codului penal – care dădea liber la furtul banului public și a scos 600.000 de oameni în stradă, cel mai mare protest de după Revoluție.  Mai mult, în contextul în care este făcută o coaliție la nivel județean și național între partidele contracandidaților lui Erwin Floroni, aceștia susțin că nu au legături la nivel local – după 12 plus 4 ani de dominare a administrației lugojene. În alte cuvinte, Erwin Floroni se luptă împotriva corupției reprezentată prin această coaliție tip hidră – acum 4 ani un cap a fost tăiat, iar acum, două capete au ieșit în loc.

Alături de Oameni!

Pentru că Erwin Floroni are gospodăria în Lugoj, el vede lucrurile de la firul ierbii, se confruntă în fiecare zi cu aceleași probleme cu care se confruntă și lugojenii. Candidează cu siguranța că lucrurile trebuie să se schimbe în Lugoj și că lugojenii merită o primărie transparentă, o primărie a tuturor. A excelat în profesia de baza, a dovedit că poate să administreze bine o instituție publică, știe să atragă fonduri europene și guvernamentale și dă dovadă de o energie debordantă atunci când este văzut în acțiune. Contracandidații săi principali sunt oameni politici, oameni comozi care nu au demonstrat prea multe în profesiile lor de bază și care astăzi sunt abonați doar la banul public.  Tocmai de aceea, dacă aceștia nu vor primi un rezultat pozitiv în data de 9 iunie, vor trebui să se întoarcă la „slujbele lor de bază”, lucru care pentru unii dintre ei este de neconceput.

În 9 iunie, lugojenii au de ales între două categorii de candidați: Prima categorie – candidatul local care și-a dedicat viața lucrând pentru oameni și în folosul comunității; A doua categorie – „politicianul de carieră”, nestatornic, și care a demonstrat că este interesat doar de rețelele proprii și cele de partid.

 

Lugoj Expres De ce Dr. Floroni alege primăria? (P) primăria lugoj Erwin Floroni candidat alegeri locale Lugoj alegeri administrație

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei”) și realizat de operatorul economic Boldureanu Petrică PFA. Cod unic de identificare: 21240009

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.