De ce am refuzat o alianță. Eram mai siguri că ne scăpăm de actuala administrație? Am procedat corect? Da! (P)

Tot mai multe voci (doar voci) își găsesc răspuns la teama că nu vor avea destule voturi, punând, culmea, o întrebare: de ce nu am vrut eu și PNL să facem alianță cu nimeni, pentru a scăpa Lugojul de actuala administrație. Și își pregătesc, pentru cazul în care Boldea (respectiv Petrică Balint) va rămâne primar, și răspunsul: Buciu și PNL nu au vrut să facă alianță.

Nu se întreabă nimeni de ce nu au făcut alianță alți candidați sau alte partide… fără mine sau fără PNL, dacă le pasă atât de tare de soarta Lugojului. Cei care pun această întrebare se fac că nu observă că doar eu și PNL suntem atacați furibund de mafia din jurul lui Boldea, doar de pe conturi false, care, evident, transmit doar minciuni ori atacuri josnice la familie. Cei care pun această întrebare nu au avut nicio atitudine în fața acestor atacuri mizerabile, preferând să-și frece mâinile de bucurie și sperând că vor profita și ei de pe urma acestora. Cam asta e lumea politică locală… care vrea schimbarea.

Nu se întreabă nimeni unde au fost alți candidați în ultimii opt ani? Pe unii i-a apucat grija de Lugoj abia acum. Dar moderat, să nu-l deranjeze prea tare pe actualul primar. Pe unii i-a apucat grija mai de mult, dar între timp au devenit ocrotitori ai actualei administrații, după ce au trecut prin mai multe partide, dar și prin postura de independenți. Atât de activi au fost că mafia lui Boldea și-a creat și propria-i “societate civilă”…

Nu se întreabă nimeni de ce Buciu n-a acceptat, căci era bine pentru el…? Dacă acceptam, cum zic unii, eram deja primar. Dacă mă gândeam la interesul personal, eram, nu-i așa, primar! Ce ușor era…

Alegerile nu-s o joacă. Iar interesul public nu se negociază.

Am avut discuții cu o singură formațiune politică, de dreapta. Era simplu, pentru mine, să accept pe loc. Mă gândeam doar la mine, eram deja primar, iar în campanie mi-aș fi luat concediu. Cam așa mi s-au prezentat lucrurile.

Ori, repet, alegerile nu-s doar despre ziua alegerilor, ci, mai ales, despre ce vei face după. Am preferat varianta aparent grea pentru mine, în care să lăsăm Cezarului (Lugojenilor) ce-i al Cezarului, și, în care, dacă voi fi ales, să am obligații doar față de cei care m-au votat. Este varianta sigură și corectă. Pentru Lugoj.

Iată de ce.

În 2016 am fost votat de 4.045 de Lugojeni. Dacă, prin absurd, aș fi fost și ales ca primar, aș fi avut un Consiliu Local dominat de PSD (care a obținut 10 mandate de consilier din totalul de 19, adică majoritatea). Aș fi putut să-mi respect programul sau promisiunile făcute Lugojenilor? Nu!

În ultimii patru ani, Lugojul a suferit o degradare continuă, ajungând în pragul falimentului, fiind lăsat de izbeliște, dar și pradă grupărilor mafiote din jurul lui Boldea, lui Dobra, dar și din jurul PSD. Voci puternice împotriva acestui dezastru nu s-au mai auzit, cu excepția mea și a PNL. Lugojul trebuie să-și revină rapid după alegerile din 27 septembrie. Pentru asta avem nevoie de majoritate în Consiliul Local. Pentru asta avem nevoie de cât mai mulți consilieri locali care nu pot fi cumpărați de PSD.

Când Boldea și acoliții au înțeles că lucrurile nu stau bine pentru ei, au început să “gâdile” pe toată lumea, planul lor fiind să dezbine dreapta. Și le-a și reușit. Cât privește iepurii înscriși în campanie. Cât privește numărul de voturi, le vom număra cu toții în 27 septembrie.

Ce uită toată lumea e că Lugojenii sunt răbdători, dar nu sunt și naivi. Ți-au dat o șansă, ți-au dat două, chiar trei… și cu ce s-au ales? Nu-i subestimați pe Lugojeni. Vor alege mai bine ca oricând! Politicienii locali, supărați că nu am făcut alianțe cu ei, să nu uite că singura alianță pe care ei trebuiau să o facă era aceea cu Lugojenii! Și atunci nu aveau nevoie de nicio alianță cu altcineva. Trebuiau să le apere interesele zi de zi, așa cum doar eu am făcut-o.

Conform cercetărilor sociologice făcute de noi în luna ianuarie, gradul de nemulțumire al Lugojenilor față de actuala adiministrație publică a atins cote inimaginabile. Fapt pentru care nevoia de schimbare se simte unanim. Rămâne ca Lugojenii să voteze cu candidatul care îi poate scăpa de Boldea&co, respectiv cu formațiunile politice care vor avea, printr-o alianță, majoritatea în viitorul Consiliu Local.

Ce am recomandat formațiunii politice care mi-a propus o alianță a fost un lucru sincer, firesc, corect și responsabil: să propună alegătorilor un candidat bun la funcția de primar, astfel încât, formațiunea respectivă să obțină cât mai multe locuri în viitorul Consiliu Local, urmând, în mod firesc, să facem o alianță administrativă, după alegeri. La fel, am avertizat că un candidat slab la funcția de primar, le va aduce mai puține posturi de consilieri locali. Cred că am procedat corect.

Nu degeaba există în rândul Lugojenilor teama că, din cauza multitudinii de candidați, s-ar putea să se trezească tot cu Boldea primar. Faptul că-și pun această întrebare va genera și un răspuns: Lugojenii vor vota covârșitor cu acel candidat care îi va scăpa de Boldea.

Astăzi gruparea Dobra din PSD, nu-l mai susține pe Boldea, visând că susține un viitor primar sau viceprimar. Tot pentru a “rupe voturi de pe dreapta”. Un alt “liberal”, trecut prin PSD, este strategul unei formațiuni meteorice care visează același lucru, să “rupă voturi”.

Însă.

Aterizarea din 27 septembrie va fi dură pentru toți cei care, în loc să facă alianță cu Lugojenii, scriu de pe conturi false, au confundat administrația cu propria înavuțire, ori visează că de la 348 de voturi vor ajunge primari.

Treziți-vă, și renunțați să le mai cereți Lugojenilor să vă voteze, ei știu foarte bine cine le merită votul. Nimeni nu vă va vota doar pentru că-i cereți imperativ să o facă!

Nu-i mai jigniți spunându-le la ce poziție vă pot găsi pe buletinele de vot, ei știu să citească și să-i găsească pe buletinul de vot, pe cei pe care vor să-i voteze.

Nu mai faceți campanie cu gândul să nu supărați pe nimeni, faceți campanie doar cu gândul că veți scăpa Lugojul de mafia din jurul lui Boldea, din jurul lui Dobra ori din jurul PSD.

În încheiere, repet, alegerile acestea nu sunt o joacă. Nu evorba despre Buciu sau despre alt candidat. Nu e vorba despre PNL sau alt partid. E vorba despre primul pas. Acela care-i va trimite acasă atât pe Boldea, cât și pe psd-iștii care au prădat Lugojul.

Cine candidează gândindu-se la ce scor va lua el, în loc să se gândească la cât de important este ca Lugojenii să nu mai voteze actuala administrație, să fie sigur că Lugojenii au văzut deja asta…

Toate planurile noastre, toate programele noastre vor fi înlocuite de continuarea jafului și a batjocurii care vor continua, iar Lugojenii nu mai sunt dispuși să tolereze așa ceva.

Noi, eu și PNL, nu cerem nimănui să ne voteze. Pe niciun afiș, în niciun program, în niciun discurs. Considerăm că Lugojenii știu deja cu cine vor vota, decizia aparținându-le în mod exclusiv. Lugojenii știu deja cine îi poate scăpa de Boldea (implicit și de Petrică Balint) și de mafia din jurul lui. Toate mașinațiunile acestei mafii nu vor avea decât un singur rezultat: vor eșua. Lugojenii nu mai sunt dispuși să voteze împotriva propriilor interese, răbdarea a luat sfârșit, iar cerșitul de voturi echivalează cu slăbiciunea, cu lipsa de siguranță, cu incapacitatea de a câștiga încrederea electoratului.

Lugojenii au nevoie de lideri puternici, în care să creadă și care să le dea garanția că îi vor scăpa de nelegiuiții care-i conduc în prezent, iar nu de “pisicuțe” care le vorbesc mieros din postura de bărbați…

Noi, eu și Echipa PNL, vă cerem, dragi Lugojeni, doar să veniți la vot și, sub nicio formă să nu mai votați actuala conducere a administrației locale.

Vă mulțumim!

 

Lugoj Expres De ce am refuzat o alianță. Eram mai siguri că ne scăpăm de actuala administrație? Am procedat corect? Da! (P) voturi PNL lugojeni Lugoj italian echipa PNL Claudiu Alexandru Buciu campanie alegeri locale Lugoj alegeri locale alegeri administrație

 

Comandat de P.N.L- Filiala Timiș, Executat de Boldureanu Petrică PFA, Cod mandatar financiar 21200012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.