De astăzi, se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele

Guvernul a decis: începând de astăzi, 1 septembrie, restaurantele și cafenelele se redeschid și în interior, iar activitatea cinematografelor şi a instituţiilor care organizează concerte sau spectacole va fi reluată, cu respectarea mai multor măsuri.

Conform hotărârii de guvern, activitatea va putea fi reluată doar în judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, la o masă în restaurant pot sta cel mult şase persoane, iar între mese trebuie păstrată o distanţă de minimum doi metri. Dacă se poate, vor fi organizate culoare unice pentru circulaţia clienţilor, iar meniurile, olivierele şi solniţele nu vor fi mutate de pe o masă pe alta și se vor dezinfecta după fiecare client.

Totodată, va fi reluată activitatea în cinematografe şi instituţii care organizează spectacole sau concerte, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului.

Atât în cazul restaurantelor, cât și atunci când vorbim de cinematografe, în cazul creșterii incidenței cazurilor de COVID-19, Comitetele Județene pentru Situații de Urgență pot decide restricționarea, închiderea sau deschiderea unităților.

Tot de la 1 septembrie creşte și numărul persoanelor care pot participa la evenimente private. Astfel, la nunți, botezuri și alte evenimente private pot participa, în interior, maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

Rămân închise în continuare barurile, cluburile şi discotecile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.