De-a arhitectura… la Clubul Copiilor Lugoj

Clubul Copiilor Lugoj continuă parteneriatul cu Asociația „De-a arhitectura” pentru derularea unor programe educaționale care îi ajută pe elevi să descopere lumea fascinantă a arhitecturii și îi fac mai atenți la ce se întâmplă în orașul lor.

Prima parte a cursului  urmărește achiziționarea de informații prin experiența directă a elevilor: expediții în oraș, experimente, jocuri și prezentări vizuale, iar cea de-a doua este aplicația practică a celor învățate anterior, elevii lucrând împreună la  o machetă care urmează să fie prezentată, la  finalul anului școlar, la expoziția județeană a proiectelor elevilor, de la Timișoara.

În cadrul programului copiii vor dezvolta aptitudinile de observație, percepție și analiza critică a mediului construit al localității lor. Le va fi stimulată creativitatea și dezvoltate simțul spațial și cultura vizuală. De asemenea, își vor îmbunătăți abilitățile de colaborare, comunicare și lucru în echipă.

În anul șolar 2017-2018, cei aproximativ 40 de copii înscriși la trei dintre programele asociației – „De-a arhitectura în orașul meu” , „De-a arhitectura mini” și  „Școlari în siguranță” – sunt îndrumați de către profesorii Simona Berghin, Tiberiu Olah și studenta la arhitectură Mădălina Nica.

Luni, 6 noiembrie, a avut loc o întâlnire a elevilor de la cursul „De-a arhitectura 2017 și 2016”, cu arhitectele Ana Maria Ionescu și Brândușa Havași.

În cadrul acestei  întâlniri, Honeywell Life Safety România a oferit, pentru cursanții din acest an, materiale de bricolaj, cărți de arhitectură, și un videoproiector,  iar elevii de anul trecut, care au impresionat cu macheta lor din ceramică, intitulată „Insula misterioasă”, au fost premiați cu rechizite și cărți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.