De 9 Mai, la Lugoj: depuneri de coroane, defilare și dansuri populare

Autorităţile lugojene au organizat marți, de dimineaţă, un ceremonial pentru a marca tripla semnificaţie a zilei de 9 Mai: Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei asupra fascismului şi Ziua Europei.

Manifestarea – organizată de Primăria Lugoj împreună cu Garnizoana Lugoj – a debutat la ora 10, la Monumentul „Alfa şi Omega” din centrul municipiului, închinat eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial.

După intonarea Imnului de Stat al României, P.On. Ioan Cerbu, protopopul ortodox al Lugojului, a oficiat un serviciu religios, iar col. (r) Costel Mereuţă, preşedintele filialei lugojene a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, a rostit o alocuţiune despre însemnătatea zilei de 9 mai.

Momentul a fost urmat de depunerea de coroane de flori, pe acordurile fanfarei municipale, de către reprezentanţii instituţiilor publice din municipiu și ai formațiunilor politice, manifestarea încheindu-se cu defilarea gărzii de onoare a Batalionului 183 Artilerie „General Ion Dragalina”.

De la ora 12, membrii Ansamblului de copii „Lugojana”, coordonat de coregraful Puiu Munteanu, au susţinut, în faţa Galeriei „Pro Arte”, un scurt program de dansuri şi cântece populare, dedicat Zilei Europei.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.