DASC Lugoj, în sprijinul persoanelor vârstnice: serviciu de îngrijire la domiciliu

În cadrul Direcției de Asistență Socială Comunitară Lugoj  își desfășoară activitatea Serviciul Social, ”Îngrijirea Persoanelor Vârstnice la Domiciliu” .

Serviciul social vine în sprijinul persoanelor vârstnice ca o alternativă viabilă a admiterii într-un centru rezidențial și  în vederea limitării și depășirii unor situații de dificultate în scopul păstrării autonomiei și pentru a asigura o creștere a calității vieții.

Serviciul social se adresează persoanelor vârstnice aflate în diverse grade de dependență asigurându-le acestora un set de servicii pentru ca acestea să beneficieze de îngrijire adecvată și corespunzătoare nevoilor individuale direct în mediul lor.

Serviciul de îngrijire la domiciliul beneficiarului include:

  • ajutor pentru activităţile de bază ale vieţii zilnice: igienă corporală, îmbrăcare şi dezbrăcare, igiena eliminărilor, hrănire şi hidratare, mobilizare şi transfer, deplasarea în interior, comunicare;
  • ajutor pentru activităţi instrumentale ale vieţii zilnice: prepararea hranei sau livrarea acesteia,efectuarea de cumpărături, activităţi de menaj, însoţirea în mijloacele de transport, facilitarea deplasării în exterior, companie, activităţi de administrare şi gestionare a bunurilor;
  • asistență medicală: dozarea glicemiei, monitorizare TA, supravegherea administrării tratamentului, pansarea rănilor și tratamentul escarelor, ridicarea rețetelor medicale de la medicul de familie și cumpărarea lor de la farmacii.

Îngrijirea la domiciliu se realizează prin îngrijitori persoane vârstnice.

Costul serviciului se stabilește in funcție de gradul de dependență și veniturile beneficiarului, conform H.C.L.97/30.07.2020.

Informații suplimentare se pot obține la sediul DASC Lugoj, Piața Victoriei nr. 4, (clădirea Primăriei), camera 11, telefon 0256 351441, int. 265 sau  0787574672.

Lugoj Expres DASC Lugoj, în sprijinul persoanelor vârstnice: serviciu de îngrijire la domiciliu serviciu social persoane vârstnice îngrijire persoane vârstnice la domiciliu îngrijire la domiciliu îngrijire bătrâni DASC Lugoj asistență socială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.