Dansatorii Ansamblului „Lugojana” s-au prins într-o mare Horă a Unirii, în fața Primăriei Lugoj

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Unirea Mică, a fost sărbătorită și la Lugoj.

În Piața Victoriei, din centrul municipiului,  peste 100 de tineri lugojeni și-au dat mână cu mână și s-au prins într-o mare Horă a Unirii, nu înainte ca primarul Francisc Boldea să le adreseze câteva cuvinte.

„La mulți ani tuturor celor ce astăzi simt românește și sunt alături de noi, aici, în fața Primăriei, pentru a comemora 158 de ani de la Mica Unire. Ne pregătim cu toții pentru marele eveniment de anul viitor, pentru Marea Unire, cea înfăptuită la 1 decembrie 1918, când se va organiza cea mai mare adunare care a fost vreodată la Lugoj, cea mai frumoasă sărbătoare pe care o vom face în cinstea celor 100 de ani. De 158 de ani, oamenii comemorează această Mică Unire fără de care cealaltă nu ar fi fost posibilă. De 158 de ani românii, îmbrăcați în straie populare, comemorează această frumoasă unire a Moldovei cu Țara Românească sub conducătorul de atunci, Alexandru Ioan Cuza. Mulțumesc Ansamblului „Lugojana”, copiilor, maestrului coregraf Puiu Munteanu și tuturor celor care sunt alături de noi”, a spus primarul Boldea.

Alături de membrii Ansamblului folcloric „Lugojana”, coordonat de Puiu Munteanu, şi de câţiva locuitori ai urbei, în horă s-a prins şi primarul Francisc Boldea, împreună cu consilierul județean Nicu Bădina şi consilierii municipali Gheorghe Ban și Ioan Barboni.

Evenimentul a fost organizat de către Ansamblul folcloric „Lugojana” în colaborare cu Primăria Lugoj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.