Cursă cu poliția pe urme, de la Lugoj la Făget. Protagonist: un tânăr de 16 ani, beat, fără permis și cu mașina furată

Polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, au încercat să oprească, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 00:30, un autoturism care se deplasa pe strada Ion Huniade, din municipiu.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor polițiștilor și-a continuat deplasarea, astfel că oamenii legii au pornit în urmărirea acestuia, solicitând și sprijinul celorlalte echipaje.

După o cursă cu poliția pe urme, pe străzile din Lugoj, apoi pe DN 68A, autoturismul a fost oprit la intrarea în Făget, după ce polițiștii din oraș au blocat drumul.

În urma legitimării și a verificarilor în baza de date, polițiștii au constatat că la volanul autoturismului s-a aflat un tânăr de 16 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul l-a sustras de la o rudă fără încuviințarea acesteia. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezltatul a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit pe numele tânărului un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunilor de furt în scop de folosință, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere și conducere sub influența alcoolului. Totodată, acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020 pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.