Cupa Max Ausnit, la ciclism pe șosea, cu ministrul Eduard Novak printre concurenți. Primăria Lugoj – sponsor principal al evenimentului (60.000 de lei)

Cea de-a X-a ediție a Cupei Max Ausnit la ciclism pe șosea  se va desfășura sâmbătă (31 iulie) și duminică (1 august), fiind organizată de Asociația Club Sportiv Velocitas, cu sprijinul financiar substanțial al Primăriei Lugoj, care a alocat suma de 60.000 de lei din bugetul local (6.600 de lei fiind din alte surse).

La ediția din acest an, care va avea o etapă de contratimp pe echipe și o etapă de fond, și-au anunțat participarea 360 de cicliști, din România, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Franța, Elveția, Serbia, Bulgaria, Rusia, Germania, Columbia și Argentina.

Printre concurenți se va afla și Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului.

„La acest sfârșit de săptămână, intru din nou în competiție. Participarea la Cupa Max Ausnit este o ocazie perfectă de pregătire și verificare pentru Jocurile Paralimpice. Anul acesta este și ediție aniversară, competiția de la Lugoj împlinind 10 ani. Mi-ar prinde bine încurajările voastre de-a lungul celor două probe – contratimp și fond – care vor avea loc sâmbătă și duminică. Prin participarea mea la aceste competiții, aș vrea să încurajez autoritățile din toate zonele țării să includă strategii de dezvoltare a infrastructurii locale sportive. Îndemnul meu este ca sportul de masă să fie unul dintre obiectivele lor în politicile locale. Așa stopăm sedentarismul și încurajăm un stil de viață mai sănătos. Acesta este unul dintre obiectivele mele prin Strategia Națională pentru Sport”, a scris, pe Facebook, ministrul Eduard Novak.

Valoarea totală a premiilor este de 6.400 de euro (premii între 500 și 100 de euro), pentru primii trei clasați de la fiecare categorie: general, elite masculin, elite feminin, elite U23, elite juniori, masculin 18-29 ani, masculin 30-39 ani, masculin 40-49 ani, masculin 50+ ani, open feminin.

Primii trei clasați se vor stabili în urma cumulării timpilor din cele două etape. Dacă un concurent participă doar la o singură etapă, acestuia i se va adăuga timpul ultimului sosit din etapa la care a absentat.

Sâmbătă, 31 iulie, va avea loc proba de contratimp pe echipe, pe un traseu în lungime de 24 de kilometri și 33 de metri diferență de nivel, cu plecarea, la ora 15, de pe strada Jabărului, din Lugoj, până în localitatea Ohaba Forgaci și retur.

Proba de fond se va desfășura duminică, 1 august, cu startul la ora 9 din parcarea AO Truck Stop 2 de pe șoseaua de centură a Lugojului, pe un traseu în lungime de 125 de kilometri și 1.500 de metri diferență de nivel, prin Pogănești – Bârna – Botinești – Surducu Mic – Lacul Surduc – Fârdea – Drăgsinești – Făget – Bătești – Brănești – Baloșești – Tomești – Colonia Tomești – Valea lui Liman – Luncanii de Jos – Zolt – Gladna Română – Gladna Montană – Fârdea – Surducu Mic – Săceni – Sudriaș – Săceni – Cliciova – Lugoj (sosire – dealul spre Hezeriș).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.