Cupa „Max Ausnit” – ediția a VI-a. La start – cicliști din 11 țări

În acest weekend, la Lugoj are loc cea de-a VI-a ediție a Cupei „Max Ausnit” la ciclism.

Ediția din acest an, organizată de Asociația Club Sportiv Ciclism Dumbrăvița, se va desfășura într-un nou format, care include două competiții: o întrecere de circuit și una de fond, care se vor desfășura în zilele de 29 și 30 iulie.

Sâmbătă, 29 iulie, de la ora 17, în centrul Lugojului se va desfăşura etapa de Circuit, pe traseul: Casa de Cultură a Sindicatelor – strada Nicolae Bălcescu – strada Plopilor – strada Memorandumului – strada Nicolae Bălcescu – splaiul Coriolan Brediceanu – Podul de Beton – strada 20 DEcembrie 1989 – Piața Victoriei – strada Andrei Șaguna – Piața I.C. Drăgan – strada Unirii – Podul de Fier – Casa de Cultură a Sindicatelor.

Duminică, 30 iulie, va avea loc proba de Fond, pe un traseu lung de 117 kilometri, cu aproape 1.000 de metri diferență de nivel, care va constitui o încercare dificilă, atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori. Traseul cuprinde următoarele puncte de reper: Lugoj – Cireșu – Crivina – Hăuzești – Surducu Mic – Cliciova – Dobrești – Fădimac – Cliciova – Hezeriş.

Valoarea premiilor depăşeşte 10.000 de euro, iar taxa de participare este zero.

”Şi în acest an avem o serie de noutăţi. Tricourile primite de învingători vor avea culoarea Fuchsia, care astfel devine un simbol oficial al competiţiei. Cu aceasta ocazie, organizăm un concurs pe pagina de facebook – facebook.com/CupaMaxAusnit, la care marele premiu este o cursieră în valoare de 4000 de lei. Sâmbătă, vom avea un concert de muzică electronică suţinut de DJ James Braddock. Spectatorii vor putea participa la tombola gratuită, iar cei care au la ei un element de culoare Fuchsia vor avea şansă dublă la câştig”, a anunțat Alex Popa, reprezentantul ACS Ciclism Dumbrăviţa.

Program manifestării:

Sâmbătă, 29 iulie (Centru Lugoj, platou Casa de Cultură):

  • orele 10:00 – 16:00 : Ridicarea pachetelor de concurs;
  • orele 12:00 – 15:30: Workshop ”Cursele de şosea: organizare și participare” / CottonTex;
  • orele 15:00 – 23:00: Muzică electronică, DJ James Braddock;
  • Ora 17:00: Start – etapa Circuit;
  • ora 20:00: Festivitatea de premiere, Tombolă pentru spectatori.

Duminică, 30 iulie (Lugoj, Centura Ocolitoare, parcarea A&O Trucks Stop):

  • ora 11:00: Start – etapa Fond;
  • ora 13:30: Sosirea primilor concurenţi;
  • ora 17:00: Festivitatea de premiere.

La competiție sunt așteptați să participe în jur de 400 de ciclişti. Până vineri, 28 iulie, la ora 24, când s-au finalizat înscrierile on-line, și-au anunțat participarea 200 de cicliști la cursa de circuit și 336 de concurenți la cursa de fond, din 11 țări: Ungaria, Italia, Macedonia, Franţa, Ucraina, Republica Moldova, Anglia, Germania, Statele Unite ale Americii, Argentina și România.

Înscrierile la fața locului se pot face doar în ziua de 29 iulie, în intervalul orar 12-16.

Lugoj Expres Cupa „Max Ausnit” - ediția a VI-a. La start - cicliști din 11 țări workshop Lugoj fond cursele de șosea cupa Max Ausnit competiție circuit ciclism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.