Cupa Concordia la mountain bike, la cea de-a XXI ediție

Clubul de Turism Concordia organizează sâmbătă, 23 septembrie, cea de-a XXI-a ediție a Cupei Concordia la mountain bike.

Competiția nu se va mai desfășura pe tradiționalul traseu prin pădurea de la Tapia, ci pe  un circuit prin centrul municipiului Lugoj, pe malurile râului Timiș.

„Traseul ales este totuşi unul pentru concurs, nici prea greu, dar nici uşor, cu porţiuni mari de singletrack (potecă) unde nu se poate depăşi, cu zone tehnice în care vor fi şi variante de ocolire, dar care o să necesite mai mult timp pentru parcurgere, cu scări în care bicicleta va trebui împinsă sau cărată în spate, cu zone de urcări şi coborâri succesive, dar şi cu ceva mai bine de 400m de asfalt aflat pe cele două pasarele pietonale pe care le traversează circuitul nostru. Startul se va da din zona „Plopi” şi tot acolo va fi şi finishul, zona de înscrieri şi de premiere, deci acolo ne vom vedea sâmbătă, în 23 septembrie, la ora 15:00. Traseul va merge de la Plopi, pe sub Podul de Fier, pe sub cel de Beton, până înainte cu câteva sute de metri de pasarela pietonală „Leucuţa”, unde se va urca pe scări către zona pietonală de pe mal şi se va traversa pasarela spre cartierul Cotul Mic, de unde se va intra din nou pe partea verde, dar de data aceasta pe mal în sus, către cartierul Ştrand, unde se va ajunge trecând pe sub Podul de Beton, prin faţa teatrului şi colegiului C. Brediceanu, pe sub Podul de Fier până înainte de pasarela pietonală de la Ştrand, unde se va trece peste dig în parcul ștrandului şi se traversează râul Timiş, către piaţa şi zona noastră de finish”, au anunțat organizatorii.

Concursul se va desfășura pe patru categorii:

  • copii (10-13 ani) – o tură;
  • tineri (14-17 ani) – două ture;
  • feminin (open) – o tură;
  • masculin (+18 ani) – trei ture.

Startul se va da la ora 15:30, iar taxa de înscriere este de 10 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.