Criminalul din Lugoj, care a ucis un polițist, a fost capturat

Ucigașul polițistului Cristian Amariei a fost prins, în această dimineață, în jurul orei 4,45, în localitatea Remetea Mare, la zeci de ore de la tragicul incident.

Asasinul lugojean Ionel Marcel Lepa a fost capturat de trupele speciale de la SIAS fără să opună rezistență, în casa prietenului său, din Remetea Mare, unde polițiștii au găsit, luni, pete de sânge.

În momentul capturării, fugarul avea pistolul cu care l-a împușcat pe polițistul din Recaș la brâu, dar nu a mai apucat să-l folosească.

Ionel Marcel Lepa avea mai multe răni prin împușcare, cel mai probabil în urma scimbului de focuri de duminică, și a fost dus la spital, sub escorta trupelor speciale.

Reamintim faptul că, în cursul zilei de duminică, 2 iunie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au obținut informații punctuale cu privire la faptul că un urmărit internațional se află într-un imobil din localitatea Izvin, județul Timiș, iar în baza informațiilor obținute, polițiștii au demarat activități specifice pentru prinderea lui  Ionel Marcel Lepa, care era urmărit internațional, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecatoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie.

„Polițiștii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de polițiști a ocolit imobilul, pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieșit din casă și a făcut uz de armă, în urma căruia un polițist și-a pierdut viața. Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi amenințat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un polițist a făcut uz de armă, reușind să-l rănească pe urmărit. Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române s-au dispus măsuri pentru sprijinirea polițiștilor de la nivelul I.P.J. Timiș, în vederea depistării și reținerii persoanei în cauză. Astfel, au fost trimiși specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, de la Institutul Național de Criminalistică și de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. De asemenea, s-a dispus angrenarea unităților de poliție limitrofe (efective, câini de urmă și nu numai), precum și a altor structuri ale Poliției Române de specialitate (operațiuni speciale, combaterea criminalității organizate etc). Totodată, s-a solicitat și sprijinul structurilor de Poliție de Frontieră și ale Jandarmeriei. Nu în ultimul rând, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., în vederea survolării zonei și sprijinirii echipajelor din teren. În cauza este întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, în cadrul căruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș efectuează cercetări”, a anunțat IPJ Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.