Cresc taxele locale și impozitele, în 2024, la Lugoj! Majorarea va fi de cel puțin 13,8%

Lugojenii vor plăti impozite și taxe locale mai mari anul viitor.

Consilierii lugojeni vor avea pe ordinea de zi a viitoarei ședințe ordinare un proiect de hotărâre, inițiat de către primarul interimar Bogdan Blidariu, care prevede „aprobarea indexării nivelurilor impozitelor și taxelor locale care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, precum și limitele amenzilor care se fac venit la bugetul local, care se indexează anual pe baza ratei inflației, aplicabile în anul fiscal 2024″.

Creșterea ar urma să fie de 13,8%, cât este rata inflației.

Vizate de această majorare sunt: impozitul pe clădiri și taxa pe clădiri; impozitul pe teren și taxa pe teren; impozitul pe mijloacele de transport; taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor și autorizațiilor; taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă și publicitate; impozitul pe spectacole; taxele speciale; alte taxe locale.

„Temeiul legal îl reprezintă Legea nr. 227/2015 – privind privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, Legea nr. 207/2015 – privind Codul de Procedură Fiscală, cu modificările și completările ulterioare, OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ”, meționează, în referatul proiectului de hotărâre, primarul interimar Bogdan Blidariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.