Cresc pensiile și alocațiile pentru copii

Punctul de pensie crește cu 10%, de la 1 ianuarie 2022, și ajunge la 1.586 de lei. Totodată, pensia socială minimă garantată devine indemnizație socială pentru pensionari, având un cuantum de 1.000 de lei.

Tot în ianuarie, pensionarii din sistemul public de pensii, cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei, vor beneficia de un ajutor social astfel încât să aibă un venit de 2.200 de lei.

Ajutorul social se acordă doar în ianuarie, diferențiat, în funcție de nivelul veniturilor cumulate din pensie sau din drepturi prevăzute de actele normative cu caracter special, și nu se ia în calcul la stabilirea ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2022 se majorează la 243 de lei alocația de stat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, dar și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, până la terminarea acestora, inclusiv pentru cei cu handicap care urmează o formă de învățământ preuniversitar prevăzută de lege, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.

Totodată, crește la 600 de lei și alocația pentru copiii în vârstă de până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Copiii cu handicap beneficiază de această sumă până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.