Credincioșii greco-catolici, în pelerinaj la Scăiuș

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Lugoj organizează, în fiecare an, pelerinaje la Biserică greco-catolică de la Scăiuş – localitate situată în judeţul Caraş-Severin, la 25 de kilometri de Lugoj – unde se află Icoana Maicii Sfinte cu Pruncul Isus în braţe, care a lăcrimat de două ori în anul 1934, la 30 septembrie şi 15 octombrie, fapt confirmat de 144 de declaraţii de la diferite persoane.

Marți, 15 august, la Scăiuş vor fi prezenţi pelerini greco-catolici din toată Dieceza de Lugoj. Liturghia arhierească va fi oficiată, începând cu ora 10:30, de un sobor de preoţi, în frunte cu P.S. Alexandru Mesian, episcopul greco-catolic de Lugoj, şi preotul paroh Iulian Hasciar.

La Scăiuş s-au organizat anual pelerinaje, încă din anul 1935. Cel mai mare pelerinaj a avut loc în anul 1948, înainte de desfiinţarea Bisericii Greco-Catolice. Atunci s-a hotărât ca Icoana Maicii Sfinte să fie dusă la Lugoj şi expusă în catedrală în tot timpul Postului Adormirii Maicii Domnului, de la 1 la 15 august. Pelerinajele au încetat între anii 1948 şi 1989, perioadă în care a fost interzis cultul Greco-catolic  în România, dar au fost reluate după Revoluţia din 1989, la iniţiativa Arhiepiscopului Ioan Ploscaru.

La ceremonia religioasă sunt aşteptaţi să participe credincioşi de toate confesiunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.