Corul „Ion Vidu”, concerte în Serbia și Bulgaria

După ce la sfârșitul lunii mai a susținut un recital de excepție în cadrul Festivalului Internațional ,,Lugoj Clasic”, Corul „Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de prof. dr. Lucian Onița, a concertat sâmbătă, 2 iunie, la Zrenjanin, unde a reprezentat România la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică corală din Republica Serbia: ediția a V-a a Festivalului Coral Internațional ,,Slobodan Bursać”. 

„Acuratețea interpretării, omogenitatea și muzicalitatea de excepție a artiștilor lugojeni a făcut ca numerosul public aflat în Sala Centrului Cultural Zrenijanin să aplaude minute în șir evoluția Corului ,,Ion Vidu”, de departe cel mai bun ansamblu coral din festival. De menționat că, la ediția din acest an a festivalului au participat 26 de formații corale din Bosnia și Herțegovina, Suedia, România și Serbia”, a declarat Tudor Trăilă, directorul Casei de Cultură a Municipiului Lugoj.

La sfârșitul acestei săptămâni, Corul „Ion Vidu” va participa în orașul Harmanli, din Bulgaria, la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Coral Internațional ,,Harmony”.

„La invitația organizatorilor, Centrul Național ,,Druzhba 1870”, Asociația ,,Slavej 1896” și Municipalitatea Harmanli, corul lugojean va susține două concerte, în zilele de 8 și 9 iunie 2018, prilej cu care, suntem convinși, Corul ,,Ion Vidu” va fi un excepțional ambasador al culturii și artei din Lugoj și România”, susține Tudor Trăilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.