Corul „Armonii” al Școlii de Muzică din Lugoj s-a calificat la Faza Națională a Olimpiadei Corale

Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj a obținut un nou rezultat de excepție.

Sâmbătă, 17 martie a.c., Corul „Armonii” al Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu”  a participat la Timișoara, la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, la Olimpiada Națională Corală – etapa interjudețeană, la care au participat coruri din cele cinci județe ale zonei de Vest: Timiș, Caraș-Severin, Arad, Hunedoara și Alba.

Corul„Armonii” a concurat cu celelalte grupuri vocale din secțiunea dedicată corurilor profesioniste, aparținând învățământului vocațional.

În urma deliberării juriului, al cărui președinte de onoare a fost maestrul Diodor Nicoară, Corul „Armonii” a obținut locul I cu 100 de puncte, rezultat care îi trimite pe talentații elevii, alături de iscusitul dirijor, prof. Claudia Crețiu, în etapa următoare: la Faza Națională a Olimpiadei Corale, care, în acest an, se va desfășura în Piatra Neamț.

„În cadrul competiției, Corul „Armonii” s-a remarcat printr-o prezență scenică și o ținută impecabile, prin piese complexe și foarte atent prelucrate, printr-o interpretare de înaltă clasă, dar, nu în ultimul rând, prin vivacitatea, vraja muzicii și căldura membrilor corului, aflați într-o compatibilitate – greu de explicat în cuvinte – cu excepționalul lor dirijor. Auditoriul acestei competiții importante pentru tradiția corală a avut privilegiul să își răsfețe simțurile muzicale la cel mai elevat nivel, bucurându-se și de ritmicitatea pieselor în acorduri de spirituals. Îi felicităm pe elevii noștri, dar și pe dirijorul acestui minunat cor, prof. Claudia Crețiu, și le urăm, tuturor, mult succes și în cadrul etapei următoare!”, a declarat prof. drd. Călin Florin Popeț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.