Corpuri de iluminat cu LED pentru iluminatul stradal din Lugoj

Municipalitatea lugojeană intenționează să modernizeze iluminatul public stradal din Lugoj prin înlocuirea vechilor lămpi cu corpuri de iluminat cu LED, precum și achiziționarea și instalarea sistemelor de dimare/telegestiune, care permit reglarea fluului luminos la nivelul întregului obiectiv.

În acest sens a și fost depusă o cerere de finanțare prin Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public al Administrației Fondului pentru Mediu.

După cum a anunțat primarul Claudiu Buciu, în prima etapă vor fi înlocuite 60% din lămpile existente.

„Cele mai mari costuri cu energia electrică sunt înregistrate pentru funcționarea sistemului de iluminat public. Din păcate lămpile utilizate în prezent sunt foarte mari consumatori de energie electrică. Am depus cererea de finanțare (finanțare AFM) și documentația tehnică necesară înlocuirii a 60% din lămpile existente cu lămpi LED. În prezent lucrăm deja la proiectul tehnic necesar autorizării și executării lucrărilor”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Primarul Lugojului a mai menționat că, în acest an, va fi depusă încă o cerere de finanțare, prin POR sau PNRR, pentru restul de 40% din lămpile existente și pentru extinderea rețelei de iluminat public pe străzile pe care nu există iluminat public, precum și pe centura Lugojului.

„Realizarea acestor investiții va începe din a doua parte a anului și va aduce o reducere cu 72% a consumului de energie electrică”, a mai spus Buciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.