Corporația Meseriașilor Lugoj continuă tradiția vechilor bresle

Tradiţionala întâlnire de sfârşit de an a membrilor Corporației Meseriașilor din Lugoj s-a desfășurat și anul acesta la restaurantul „Gasthaus”.

Printre invitații la această întâlnire s-au aflat: primarul Francisc Boldea, deputatul Sorin Stragea, consilierul județean Nicu Bădina şi consilierii locali Ioan Barboni și Liviu Brândușoni.

„Păstrăm tradiţia înaintaşilor noştri şi, la sfârşit de an, ne adunăm, împreună cu invitaţii noştri, pentru a trage linie şi pentru a vedea realizările sau neîmplinirile acestui an. Aflându-ne la cea de-a 23-a întâlnire de sfârşit de an de după revoluţie, de la reînfiinţarea corporaţiei, doresc să aduc un omagiu înaintaşilor noştri şi foştilor colegi care au plecat la cele veşnice. Noi vom continua această tradiţie a Lugojului!”, a declarat Vasile Belinţan, preşedintele Corporaţiei Meseriaşilor din Lugoj.

În cadrul evenimentului, corul copiilor de la Școala de Artă, dirijat de prof. Katy Strugaru, a susținut un concert de colinde.

Corporaţia Meseriaşilor din Lugoj este singura din ţară care continuă tradiţia vechilor bresle, fiind reînfiinţată după revoluţia din 1989, în  prezent având peste 100 de membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.