Copilul tău vrea să plece la studii în străinătate? Iată ce trebuie să știi dacă vrei sa îi trimiți pachete!

Studiul în străinătate a devenit o opțiune extrem de atractivă în ochii tinerilor de câțiva ani încoace. Tot mai mulți adolescenți optează pentru finalizarea studiilor în afara granițelor din varii motive: de la oferta de muncă extrem de variată, la programa cursurilor, cuprinzătoare și actuală. 

Spre deosebire de universitățile din România, care au întârziat de mulți ani revizuirea materiilor și a volumului de muncă, astfel încât să corespundă vremurilor actuale, ele știu să se vândă și să atragă oameni capabili de peste tot din lume. Așadar, alegerile tinerilor sunt de înțeles. 

Chiar dacă mutatul într-o țară străină reprezintă o perspectivă înfricoșătoare atât pentru tine, cât și pentru el, este o alegere rațională, făcută doar în avantajul copilului tău. Bineînțeles că îi va fi greu la început, căci acesta este primul pas pe care îl face independent, în viața sa de tânăr adult. Și, deși acum nu îl mai poți scuti de orice grijă, poți să îi ușurezi tranziția. 

Un rol extrem de important la acest capitol îl joacă pachetele pe care i le trimiți. De la mâncare, la haine sau obiecte de acasă, ele pot să îi ușureze viața extrem de mult, pentru că îl scutesc nu doar de cheltuielile suplimentare, ci și de diferite treburi pe care ar fi trebuit să le facă singur. Așadar, dacă vrei să știi ce trebuie să ai în vedere pentru a trimite pachete și cum poți face asta, citește mai multe în continuare!

Iată ce lucruri trebuie să ai în vedere atunci când trimiți un colet în străinătate!

Alege o firmă de transport care să te avantajeze

Cel mai important lucru este alegerea unui serviciu de transport de colete rapid și avantajos. În funcție de destinație, există unele firme care livrează mai repede, pentru că se axează numai pe anumite rute. Așadar, informează-te cu privire la circuitul ales de compania cu care vrei să trimiți pachetul.

De asemenea, fiecare firmă are restricțiile sale de călătorie. Limita de greutate variază de la una la alta, la fel și sumele suplimentare ce trebuie plătite dacă pachetul depășește datele înscrise în ofertă. De aceea, înainte să te hotărăști asupra conținutului coletului, află care este greutatea maximă și dimensiunile pe care trebuie să le aibă.   

Verifică restricțiile privind conținutul pachetului

Când vine vorba de restricții, nu trebuie să le iei în calcul numai pe cale legate de volumul sau greutatea pachetului, căci și conținutul său este extrem de important. De regulă, coletul este verificat o dată înainte să fie preluat de firmă și, uneori, chiar înainte să ajungă la destinație. Dacă refuzi să-l deschizi pentru verificare, curierii pot chiar să refuze să îl expedieze. 

În general, obiectele care nu sunt permise sunt: substanțele explozive, toxice sau inflamabile, drogurile, armele sau părţi componente din acestea, muniţii, monede, bilete de bancă, bancnote, cecuri de călătorie și materiale prețioase (platină, aur, argint, prelucrate sau nu sau pietre preţioase). Aceste condiții pot varia și ele, deci asigură-te că ai verificat înainte lista. 

Ia în considerare durata transportului

În special dacă vrei să incluzi în pachet și alimente, trebuie să iei în considerare în cât timp va ajunge acesta la destinație. Chiar dacă unele firme se angajează să mențină o temperatură constantă în timpul călătoriei, nu poți fii niciodată prea precaut. Cel mai bine este să trimiți lucruri neperisabile sau vidate și, dacă livrarea se face extrem de repede, poți include și produse congelate. Asigură-te, de asemenea, că stau bine, fără să existe pericolul să se verse și să păteze alte obiecte din jur! 

Iată, deci, ce lucruri trebuie să ai în vedere dacă vrei să îi trimiți un pachet copilului tău plecat la studii în străinătate. Ca întotdeauna, asigură-te că ești complet informat despre întreaga procedură și condițiile ei și totul va fi bine!

 

Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.