Controale! Zeci de sancțiuni pentru cei care nu respectă măsurile de protecție împotriva COVID-19

Structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în weekend, pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, sâmbătă, 3 octombrie – I.P.J. Timiș, I.J.J. Timiș, I.T.P.F. Timiș, I.S.U. ”BANAT” Timiș, Poliția Locală au desfășurat acțiuni cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă, astfel: 363 obiective verificate, din care 120 la restaurante/terase/autoservire/fastfood-uri/foodstreet, 6 la cluburi/pub-uri, 10 la parcuri/locuri de joacă/zone de picnic/alte zone de agrement, 11 hoteluri/campinguri/pensiuni/cabane/alte spații de cazare, 192 la mijloace de transport public în comun/mijloace de transport de agrement – trenulețe, trăsuri, telegondole/telecabine/telescaun/etc., 24 vânzători/comercianți ambulanți/etc., fiind legitimate 658 persoane.

Au fost aplicate 57 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Autoritățile au anunțat că astfel de acțiuni vor continua zilnic, în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.