Controale pe șoselele din zona Lugojului

Poliţiştii Biroului Rutier Lugoj, Biroului Ordine Publică împreună cu cei ai secțiilor rurale 5,6 și 7 au acționat vineri, 4 august, în intervalul orar 20:00 – 00:00, pe raza de competență, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță corespunzătoare în trafic, cât și pentru prevenirea consmului de droguri și alcool la volan.

De asemenea,polițiștii au continuat informarea participanţilor la trafic cu privire la recentele modificări ale Codului Penal referitoare la consecințele legale ale consumului de alcool/ droguri de către conducătorii auto. Potrivit noilor reglementări, persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și comite un accident de circulație soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au efectuat 68 de testări cu aparatul etilotest și 6 cu aparatul drugtest.

Au fost legitimate 90 de persoane și controlate 85 de autovehicule.

Au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.525 lei, pentru nerespectarea prevederilor rutiere, au fost reținute 3 permise de conducere, retras 1 certificat de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune.

Polițiștii au anunțat că acțiunile vor continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.