Contribuabilii beneficiază și în 2017 de facilități la plata impozitelor și taxelor locale

Persoanele fizice din Lugoj care vor achita integral impozitul pe clădiri, teren şi taxa pentru mijloacele de transport, până în 31 martie, vor beneficia şi în acest an de o reducere de 10%. De bonificaţia de 10% vor beneficia şi persoanele juridice pentru impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloacele de transport.

Scutiri sau reduceri la plata impozitelor se vor acordă şi veteranilor de război, văduvelor veteranilor de război, persoanelor cu handicap, eroilor în revoluţie şi persoanelor deportate. De reduceri la plata impozitelor şi taxelor locale beneficiază şi lugojenii cu probleme sociale.

Persoanele care nu realizează venituri vor beneficia de facilităţi fiscale în condiţiile în care se află în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj.

Contribuabilii care, în cursul anului, se încadrează în situaţia de a nu mai realiza venituri pot depune cerere pentru acordarea de facilităţi. Cererea va fi însoţită  de actele doveditoare a veniturilor realizate în lunile anterioare.

Beneficiarii de facilităţi fiscale sunt obligaţi să anunţe la Serviciul Impozite şi Taxe, în termen de 15 zile, orice modificare a stării civile şi materiale. Persoanele cărora, în urma verificărilor efectuate, li se recalculează sau anulează facilitatea acordată pentru anul în curs, din cauza faptului că nu şi-au respectat obligaţiile asumate la depunerea cererii, nu vor putea beneficia de facilităţi fiscale în anul următor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.