Contractul de finanțare din PNRR pentru Spitalul Municipal Lugoj se va semna, mâine, la Timișoara, în prezența ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, va fi prezent joi, 30 martie, la Timișoara, unde, de la ora 13:00, în Sala de Conferințe „Experience” a Hotelului Timișoara, se va desfășura evenimentul „Timișoara Healthcare Investments Days”. 

Cu acest prilej, ministrul Alexandru Rafila va vorbi despre viziunea Ministerului Sănătății asupra dezvoltării sistemului de sănătate, iar secretarul de stat Alexandru Rogobete va prezenta programul de conștientizare a oportunităților de investiții în domeniul medical prin accesare de fonduri UE în perioada 2023-2030.

De asemenea, se vor prezenta Planul Național de Redresare și Reziliență, Programul Operațional de Sănătate și Programele Băncii Mondiale.

În cadrul evenimentului se vor semna contractele de finanțare din PNRR pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara, Spitalul Municipal Lugoj şi Maternitatea Arad.

 Proiectul „Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei” întocmit de Primăria Lugoj se află printre cele 27 de obiective medicale care vor beneficia de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Noul spital din Lugoj ar urma să fie construit în spatele pavilionului principal al actualului spital, care va fi renovat integral, iar lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2026, dată până la care spitalul trebuie să fie integral dotat și mobilat, respectiv pus în funcțiune.

Valoarea totală a proiectului este de 151.192.732,38 de euro, inclusiv TVA. Prin PNRR se asigură o finanțare de 95%, iar 5% este contribuția municipiului Lugoj.

 

Lugoj Expres Contractul de finanțare din PNRR pentru Spitalul Municipal Lugoj se va semna, mâine, la Timișoara, în prezența ministrului Sănătății Timișoara Healthcare Investments Days Timișoara Spitalul Municipal Lugoj Spitalul Municipal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.