Contrabandist de țigări, reținut de polițiști

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au ridicat 14.200 de țigări de contrabandă, în urma unor percheziții efectuate pe raza localității Mănăștiur. Bărbatul de 51 de ani, la domiciliul căruia au fost depistate, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

Sâmbătă, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Lugoj, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice, cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza localității Mănăștiur, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

În fapt, în luna ianuarie 2016, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane necunoscute desfăşoară activităţi de comerţ ilegal cu ţigări de contrabandă, pe raza localității Mănăștiur, prejudiciind bugetul consolidat al statului.

Astfel, în 23 martie, polițiștii au efectuat două percheziții pe raza comunei, la domiciliile unui bărbat de 50 de ani, respectiv o femeie de 74 de ani, de unde au ridicat aproape 4.000 de țigări, de diferite mărci, a căror proveniență nu a putut fi dovedită și 3.400 de lei susceptibili a proveni din activitățile infracționale.

Pentru completarea probatorului administrat în cauză, sâmbătă, polițiștii au efectuat alte trei percheziții domiciliare, în urma cărora au ridicat 14.200 de țigări a căror provenienţă nu a putut fi dovedită, depistate la domiciliul unui bărbat de 51 de ani.

Totodată, s-a procedat la reținerea pe bază de ordonanță a bănuitului, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

Poliţiştii continuă cercetările, în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.