Continuă controalele în centrele rezidențiale! A fost sancționat și Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Nr. 1 Lugoj

Verificarea centrelor rezidențiale din județul Timiș, destinate copiilor, persoanelor vârstnice și persoanelor adulte cu dizabilități, a continuat și duminică, 16 iulie, când echipele mixte formate sub coordonarea Instituției Prefectului Timiș au controlat 15 centre, în localitățile: Ghiroda, Giarmata, Peciu Nou, Checea, Lugoj, Giroc, Găvojdia.

În urma acțiunilor de control efectuate nu au fost depistate nereguli de funcționare majore la niciun centru, în schimb, au fost aplicate avertismente și amenzi pentru deficiențele identificate, astfel:

  • Paumaryeva Med S.R.L. Timiș, Căminul pentru persoane vârstnice Casa Eva Maria str. Romaniței, nr. 37, Ghiroda: nu a fost întocmită analiza de risc la securitatea fizica a obiectivului, spațiu depozitare insuficient în camere, materiale combustibile depozitate în camera centralei termice, lipsă detector de gaz în bucătărie, lipsa cantar verificat metrologic – avertisment; lipsă gramaje și conținut de alergeni în meniu – sancțiune 2.000 lei; lipsă marcare căi de acces și evacuare – 2.500 lei; instalație electrică exploatată necorespunzător – 500 lei.
  • Fundaţia Missio Link International Timiș, Centrul Rezidențial “Casa Debora”, Unit 2, str. Bencecului, nr. 21, Giarmata: prize nesemnalizate, nu a fost întocmita analiza de risc la securitatea fizica a obiectivului – avertisment și conformare; echipament de joaca fără informări de utilizare pentru care s-a aplicat o sancțiune de 200 lei; înlocuire saltele, baterii de duș și vase toalete;
  • Fundaţia Missio Link International Timiș, Centrul Rezidențial “Casa Debora”, Unit 1, str. Ardealul, nr.9, Giarmata: produse cu datele minime de durabilitate depășite 30kg, lipsă cântar, lipsă grafice de temperatura, pentru care s-a aplicat sancțiune de 10.000lei; echipamente de joacă fără informări și deteriorate pentru care s-a dispus interzicerea utilizării; căi de acces neconforme, depozitare materiale combustibile în locuri nepermise – avertisment; detector de gaz nealimentat în bucătărie și instalație electrică exploatată necorespunzător – avertisment.
  • Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara, Centru rezidențial de tip familial “Casa 1 – Sfântul Nicolae”, Comuna Peciu Nou, nr. 60, Peciu Nou: este necesară înlocuirea cabinei de duș de la parter, repararea ușilor defecte și igienizarea tuturor spatiilor.
  • Fundaţia Siguranţa pentru Copii în România, Timiș, Casa de tip familial Casa Verde, Centrul rezidenţial pentru copii în sistemul de protecție specială, nr. 351, Checea: alimente expirate, schimbat regim termic al produselor, spații neigienizate, este necesară igienizarea tuturor spațiilor serviciului social, repararea obiectelor sanitare și eliberarea spațiilor din grupul sanitar, instalație de detecție defectă, pentru care s-a aplicat sancțiune de 10.000 lei.
  • Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, Centru de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică nr. 1 Lugoj, Centrul rezidențial pentru persoane adulte cu dizabilități, str. Făgetului, nr. 158, Lugoj: brânză telemea de vacă cu data limită de consum depașită din 6.07.2023, 4.8 kg și rădăcini pătrunjel cu modificări orgaoeleptice, deshidratate, sortate, dar neretrase, s-a dispus retragerea din consumul uman și distrugerea produselor neconforme, unitatea se află în reorganizare. Sancțiune: 3.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.