Consiliul Local Lugoj a votat: mezzosoprana Aura Twarowska – Cetățean de Onoare!

Consilierii lugojeni și-au reconsiderat poziția și, în ședința ordinară de joi, au aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de “Cetățean de Onoare” mezzosopranei Aura Twarowska.

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Francisc Boldea a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței după ce, în plenul din luna august, nu a întrunit numărul necesar de voturi din parta aleșilor lugojeni.

În ședința de joi, pentru acordarea distincției au votat 16 dintre cei 18 consilieri prezenți, un vot a fost împotrivă, iar unul a fost nul.

Aura Twarowska s-a remarcat ca și solistă a Operei de Stat din Viena, pe scena căreia a cântat în peste 400 de spectacole, iar în ultima perioadă ca și director artistic al Concursului Internațional de Canto „Sabin Drăgoi” – Timișoara și al Festivalului „Lugoj Clasic”, organizat la Lugoj.

Aura Twarowska a cântat la Wiener Volksoper, Wiener Musikverein, Berliner Philarmonie, Carre Theater – Amsrterdam, Concerthebouw – Amsterdam, Esplanade – Singapore, având apariții scenice și spectacole în Europa și Asia: Roma, Milano (Italia); München, Hamburg, Stuttgart, Manheim, Darmstadt, Düsseldorf, Heidelberg, Heilbronn (Germania); Barcelona, Madrid, Toledo, Cuenca (Spania); Paris, Orleans (Franța); Varsovia, Radom (Polonia); Sofia, Russe (Bulgaria); Maribor, Ljiubiana (Slovenia); Haga, Rotterdam, Amsterdam (Olanda); Nicosia, Limassol (Cipru); Asia – Shanghai, Taipei (China); Singapore (Singapore); Seul (Coreea de Sud); Tokyo (Japonia).

În anul 2004 a fost decorată de către președintele României cu Ordinul Meritul Cultural, Cavaler al Artelor, în grad de ofițer, iar Prefectura Județului Timiș i-a acordat Premiul „Pro Cultura”, pentru merite deosebite în promovarea culturii timișene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.