Consiliul Local Lugoj a refuzat să valideze un nou consilier PMP

Partidul Mișcarea Populară a rămas cu doar un reprezentant (Cristian-Dorinel Cornean) în Consiliul Local Lugoj, după ce locul consilierului Fedor Mașniță a fost declarat vacant, iar Instituția Prefectului a constatat, prin ordinul prefectului nr. 337/18 aprilie 2017, încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului acestuia.

Chiar dacă PMP-iștii au solicitat validarea unui nou consilier local, în locul lui Fedor Mașniță, iar pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Lugoj de joi, 27 aprilie, a și fost introdus un proiect de hotărâre în acest sens, la solicitarea președintelui de ședință – consilierul PSD Constantin Savu, acest proiect de hotărâre nu a mai fost dezbătut.

Constantin Savu, având susținerea colegilor consilieri de la PSD, ALDE și PNL (Mihai Anghel), a propus amânarea validării noului consilier PMP – Daniela-Maria Muntean, argumentând că Fedor Mașniță (care a fost exclus din PMP), „a deschis o acțiune în instanță”.

Astfel, aleșii lugojeni au hotărât să funcționeze în perioada următoare în formulă incompletă, de 18 consilieri, deși prin HCL nr.3/24 iunie 2016, Consiliul Local Lugoj a fost declarat legal constituit cu un număr de 19 consilieri.

Lugoj Expres Consiliul Local Lugoj a refuzat să valideze un nou consilier PMP validare PMP Timiș PMP Lugoj PMP ordinul prefectului Instituția Prefectului Timiș încetarea mandatului Consiliul Local Lugoj consilier

Validarea noului consilier PMP a fost refuzată, chiar dacă Dan Ciucu, secretarul municipiului Lugoj, a menționat atât în timpul ședinței, cât și în referatul care a însoțit proiectul de hotărâre, că „Daniela-Maria Muntean îndeplinește toate condițiile în vederea validării mandatului de consilier local, așa cum au fost acestea stabilite în art. 100, alin. (33) din Legea nr. 115/2005”.

Mai trebuie amintit și faptul că Ordinul prefectului Mircea Băcală, prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local al Consiliului Local al Municipiului Lugoj al lui Fedor Mașniță, a fost emis avându-se în vedere adresa prin care Partidul Mișcarea Populară – Organizația Timiș a comunicat hotărârea nr.4/13.03.2017 de sancționare cu excluderea din partid a lui Fedor Mașniță, precum și procesele verbale ale ședințelor Comisiei Naționale de Arbitraj și Integritate, din 12.04.2017, și Comisiei Județene de Arbitraj și Integritate, din 13.04.2017.

„Nu există nici un fundament legal de a se amâna validarea unui nou consilier local. Justiția își va spune cuvântul independent de hotărârea Consiliului Local”, a declarat Marian Costea, președintele PMP Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.