Consiliul Local Lugoj, convocat în ședință extraordinară. Achiziția imobilelor fostei fabrici ITL, din nou pe ordinea de zi

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local Lugoj într-o nouă ședință extraordinară. Ședința va avea loc miercuri, 7 iulie, de la ora 14, în sistem online, pe ordinea de zi afându-se trei proiecte de hotărâri, printre care și proiectul privind achiziția de către municipalitate a terenului și clădirilor fostei Întreprinderi Textila Lugoj (ITL), după ce proprietarul imobilelor a transmis o ofertă de preț pentru acestea.

Inițiat de către primarul Claudiu Buciu, proiectul de hotărâre privind achiziția imobilelor fostei fabrici ITL a fost „blocat” în ședința de consiliu local de la sfârșitul lunii iunie, prin votul consilierilor PSD, USR PLUS și PMP.

„Urmare a solicitării Consiliului Local, proprietarul imobilelor a transmis o ofertă de preț de 3.100.000 RON (app. 9 € / mp teren și clădiri). Menționez că acesta este prețul de la care vor începe negocierile dintre proprietar și Consiliul Local, urmând, evident, ca prețul să fie ajustat doar în jos, adică în favoarea Consiliului Local. Am explicat deja cât de important este să achiziționăm aceste imobile. Atât din punct de vedere al urgenței cât și al utilității. Dacă nu vom achiziționa cât mai urgent un spațiu care să fie dedicat funcțiunii de depou pentru autobuzele electrice care vor fi cumpărate cu fonduri UE nerambursabile, riscăm să pierdem finanțarea. Voi convoca de urgență o ședință de consiliu pentru data de 7 iulie 2021, ora 14:00, pentru a aduce la cunoștința consilierilor locali prețul de pornire solicitat de către proprietar și pentru a decide dacă demarăm negocierile sau renunțăm la această achiziție. Fac apel la formațiunile politice din consiliul local să trateze realist această situație. Nu avem nevoie de împrumuturi pentru a achiziționa aceste imobile, iar bugetul local nu va fi nici pe departe dezechilibrat de o asemenea achiziție”, a anunțat primarul Claudiu Buciu.

Totodată, edilul Lugojului a făcut un apel la consilierii locali “să nu coalizeze cu cei care vor doar să pună bețe-n roate actualei administrații și implicit Lugojului, după ce, timp de 12 ani, și-au bătut joc de Lugoj”, menționând că în această incintă își vor desfășura activitatea următoarele servicii publice (cu personalul, utilajele și logistica aferentă): transport public; apă-canal; curățenie stradală – deszăpezire; întreținere spații verzi; colectare deșeuri; administrare domeniu public; iluminat stradal.

„Considerăm că organizarea acestora într-un spațiu comun, operativ și administrativ, este mult mai eficientă din punct de vedere funcțional, dar și din punct de vedere al costurilor. În plus, dorim să amenajăm o zonă de mari dimensiuni cu funcțiuni sportive, având în vedere faptul că această parte a Lugojului este privată de astfel de facilități. Prețul solicitat este mai mult decât avantajos pentru consiliul local, discursurile PSD Lugoj, contrazicând flagrant realitatea. Este de notorietate faptul că, în zonă, prețul terenurilor (fără clădiri) este cuprins între 25 și 30 €/mp, pentru suprafețe de   dimensiuni mari”, a mai spus primarul Claudiu Buciu.

Pe ordinea de zi a ședinței se mai află proiectele de hotărâri, inițiate de viceprimarul liberal Bogdan Blidariu, privind:

  •  modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 84 din 30.06.2021 privind desemnarea administratorului special al S.C. “Meridian 22” S.A. Lugoj – în insolvență, in insolvency, en procedure collective;
  •  aprobarea depunerii proiectului «Echiparea și dotarea Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei” Lugoj în vederea gestionării eficiente a crizei sanitare COVID» finanțat din fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextual pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID 19, Cod SMIS 141876

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.