Consiliul Județean Timiș, condus de Călin Dobra, cumpără, pentru Spitalul Municipal Lugoj, kit-uri de testare pentru COVID-19

Consiliul Județean Timiș va cumpăra kit-uri de testare pentru Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, care devine centru de testare pentru COVID-19.

Anunțul a fost făcut că către lugojeanul Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

„La Lugoj vor ajunge, în cel mai scurt timp posibil, kit-uri de testare pentru Covid-19. Consiliul Județean Timiș alocă 150.000 lei în acest scop! Testele vor fi prelucrate într-un aparat de tip Real-Time PCR, care a ajuns deja la Lugoj datorită unei colaborări dintre spital și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara. Aparatul de testare este montat, se mai așteaptă câteva componente iar până la finalul săptămânii viitoare cred că vom obține și avizul de la DSP și Ministerul Sănătății. Discut în fiecare zi cu reprezentanții unității medicale despre cum putem să contribuim la stoparea răspândirii acestui virus și în Lugoj. Lugojul devine astfel un centru de testare și un sprijin real în identificarea cazurilor de îmbolnăvire. Mă bucur când pot să ajut comunitatea în care m-am născut și pot să îi protejez pe oamenii pe care îi iubesc”, a transmis președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.