Consilierii USR PLUS Lugoj nu vor vota proiectul PNL privind achiziția imobilelor fostei fabrici ITL – unitatea A

USR PLUS Lugoj a anunțat că cei trei reprezentanți pe care îi are în Consiliul Local Lugoj nu vor vota proiectul de hotărâre, inițiat de primarul PNL Claudiu Buciu, privind începerea procedurii de achiziție a terenului și clădirilor fostei fabrici ITL – unitatea A, menționând că „cheltuirea cu responsabilitate a banilor publici nu este opțională”.

„În calitate de parteneri ai colegilor de la PNL, vom susține întotdeauna investițiile benefice pentru municipiul nostru. Cu toate acestea, nu putem acorda votul nostru pentru începerea procedurii de achiziție a terenului din ITL- Unitatea A, până când nu se clarifică anumite detalii pe care le cerem în mod public și transparent, detalii pe care de altfel le-am cerut și la ultima ședintă ordinară de consiliu, iar astfel rămânem consecvenți cu solicitările noastre.

Considerăm că justificarea anexată în referatul din hotărârea de consiliu local și anume: „Considerăm că achiziționarea acestor imobile se poate dovedi foarte utilă pentru buna desfășurare a activității societăților comerciale aparținând municipiului Lugoj, înființate pentru gestionarea serviciilor de utilitate publică” – nu este suficientă, întrucât ne dorim o cheltuire resposabilă a banilor lugojenilor, motiv pentru care solicităm o descriere mai clară a obiectivului acestei investiții.

Dincolo de efectele imediate, fundamentarea deciziei de a achiziționa acest teren trebuie să aibă în vedere efectele propagate și de perspectivă, care se pot traduce în costuri ulterioare pe care Lugojul s-ar putea să nu și le permită.

Considerăm absolut necesară descrierea în detaliu a obiectivului investițional, inclusiv costurile suplimentare achiziției – reabilitări, consolidări și modernizare de clădiri, dar și timpul până la darea lor în funcțiune.

Lugojenii trebuie să cunoscă care este necesarul de imobile pentru desfășurarea activității societăților comerciale care gestionează serviciile de utilitate publică locală și suprafața construcțiilor pentru fiecare tip de destinație. De exemplu, societatea de salubritate și societatea de îngrijire a spațiilor verzi au deja un spațiu util în propritatea primăriei Lugoj.

De asemenea, având în vedere că aceste clădiri/hale s-ar putea realiza pe unul dintre terenurile aflate deja în proprietatea UAT Lugoj, eventual chiar în zona viitorului parc industrial, solicităm un calcul estimativ al acestor construcții, pentru comparație cu investiția propusă a se realiza la fostul ITL.

Cheltuirea cu responsabilitate a banilor publici nu este opțională. Convingerea noastră este că prin discuții deschise și transparente, la aceeași masă, putem agrea cele mai bune soluții pentru interesul comun al lugojenilor și anume: 𝗯𝗶𝗻𝗲𝗹𝗲 𝗼𝗿𝗮ș𝘂𝗹𝘂𝗶”, au anunțat reprezentanții USR PLUS Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.