Consilierii PNL și independenții au părăsit sala în timpul ședinței Consiliului Local Lugoj

Liberalii lugojeni au rupt frăția cu PSD, în Consiliul Local Lugoj. În ședința Consiliului Local de joi, consilierii liberali, împreună cu cei doi consilieri independenți, au părăsit ședința în momentul discutării proiectului de hotărâre,  privind declanșarea procedurii de selecție la SC Meridian 22 SA și la SC Salprest SA, după ce un amendament făcut de liberalul Ioan Ambruș a căzut la vot.

Ioan Ambruș a propus ca din comisia de selecție la nivelul municipiului, care realizează evaluarea administratorilor în funcție și întocmește raportul pentru numirile finale, să facă parte cinci reprezentanți ai Consiliului Local, nu cinci membri ai Executivului.

Liberalii au considerat că proiectul de hotărâre, inițiat de primarul Francisc Boldea, a fost întocmit în așa fel încât managerii de la Meridian 22 și Salprest, care sunt membri ai ALDE și PSD, să nu poată fi înlocuiți.

Fără liberali și independenți, proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de către cei 12 consilierii PSD, ALDE și PMP rămași în sală.

Conform proiectului aprobat, procedura de evaluare a administratorilor în funcție ai SC Meridian 22 Sa și SC Salprest SA, în vederea reînnoirii mandatelor, se va face de către comisia de selecție constituită la nivelul municipiului Lugoj, iar procedura de selecție a administratorilor pentru locurile vacante se realizează de către comitetele de nominalizare ale celor două societăți.

Din comisia de selecție la nivelul municipiului, care realizează evaluarea administratorilor în funcție și întocmește raportul pentru numirile finale, fac parte: ing. Cotizo Negruțiu, director tehnic – președinte; ec. Petru Nicolae Gălin, director economic – membru; jr. Dorina Bărbulescu, șef serviciu – membru; ec. Loredana Dărăbanț, șef birou – membru; jr. Romina Drăgănescu, inspector – secretar.

Activitatea comisiei se încheie printr-un raport de evaluare încheiat pentru fiecare administrator evaluat, raport ce va fi înaintat secretariatului Consiliului Local în vederea reînnoirii mandatului. Termenul limită pentru finalizarea procedurii de evaluare este data de 31 decembrie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.