Consilierii lugojeni și-au dat acordul pentru desființarea Compartimentului TBC și a Stației de Hemodializă

Administrația lugojeană a luat o primă măsură în tentativa de a transforma Spitalul Municipal “Dr. Teodor Andrei” în… “Spital Clinic”.

Întruniți într-o ședință extraordinară, consilierii lugojeni și-au dat acordul de principiu pentru modificarea structurii organizatorice a Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei”  din Lugoj, prin desființarea Compartimentului TBC (20 de paturi) din cadrul Secției de Pneumologie și a Stației de Hemodializă (șapte aparate).

Proiectul de hotărâre, inițiat de către primarul Francisc Boldea, la propunerea managerului spitalului, Erwin Floroni, a fost votat de către consilierii PSD, ALDE, PMP și PNL. Împotriva desființării celor două secții ale spitalului au votat doar consilierii independenți Marius Martinescu și Liviu Brândușoni (liberalul Ioan Ambruș nu a participat la ședință), care au semnalat și faptul că solicitarea managerului nu are acordul Consiliului de Administrație al spitalului și nici nu se bazează pe vreun audit financiar care să justifice acest demers.

Prezent la ședința Consiliului Local Lugoj, managerul spitalului, Erwin Floroni, a recunoscut că nu există un acord al Consiliului de Administrație în acest sens, pentru că… membrii acestuia nu s-au întrunit în ședință. Floroni le-a mai spus consilierilor lugojeni că, de fapt, are nevoie de acordul de principiu al Consiliului Local pentru a putea demara un audit financiar și pentru a solicita Ministerului Sănătății acordul pentru desființarea celor două compartimente ale spitalului, care sunt finanțate prin programe naționale.

“Am cerut un acord de principiu doar să fac un audit, nu vorbim de desființarea celor două compartimente. Am fost personal la doamna Dumitru, de la Direcția de Sănătate Publică Timiș, care ne-a spus să cerem un acord de principiu din partea Consiliului Local, pentru a face un audit financiar și un audit medical, apoi dosarul trebuie înaintat către DSP, urmând a fi trimis Ministerului Sănătății. Orice desființare a vreunui compartiment din spital se face doar cu acordul Ministerului Sănătății”,  a spus managerul spitalului, Erwin Floroni. 

Prin adresa nr. 11832/27.09.2017, Erwin Floroni a solicitat însă Consiliului Local Lugoj “avizul de principiu privind modificarea structurii organizatorice a unității”, respectiv desființarea Compartimentului TBC și a Stației de Hemodializă și repartizarea celor 20 de paturi de la Compartimentul TBC la Compartimentul Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice (5 paturi), la Compartimentul Boli Infecțioase (5 paturi pentru spitalizare de zi) și la Compartimentul de Dermato-Venerologie, care urmează să se înființeze (10 paturi), menționând că “aprobarea acestor modificări de structură considerăm că va eficientiza din perspective financiare activitatea spitalului”.

Surse din cadrul PSD Lugoj ne-au declarat însă că, de fapt, demersurile privind desființarea Compartimentului TBC sunt urmarea interesului manifestat de mai mulți oameni de afaceri pentru terenul și clădirea unde funcționează această secție a spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.