Consilierii lugojeni independenți vor să-i acorde primarului Francisc Boldea „Trofeul Pinocchio”, pentru investițiile nerealizate – bazinul acoperit și ștrandul municipal

Consilierul independent Marius Martinescu a catalogat ca fiind „o milogeală jenantă” demersul făcut de primarul Francisc Boldea privind reducerea de 25% la biletele de intrare pentru lugojenii care merg la ștrandul din Mako, oraș înfrățit cu Lugojul. „Cred că această <victorie> este de fapt dovada disprețului pentru lugojeni. Faptul că ai reușit să obții de la o doamnă primar, care în mod sigur, de jenă, nu a putut să refuze și a acceptat, probabil doar verbal, o reducere de 25% la intrarea în ștrandul din Mako pentru fiecare participant lugojean, nu cred că este o victorie, ci un fapt rușinos pentru un conducător al administrației locale”, a declarat Marius Martinescu, precizând că și cea de-a doua afirmație a primarului Boldea, privind achiziția unui utilaj performant de la Szekszard, pentru forarea unui izvor de apă termală, necesită, în primul rând, o prevedere investițională și o sursă de finanțare aprobată în buget, urmată de o licitație publică și abia după aceea un contract semnat cu un constructor. „Ambele vești sunt doar două fumigene, care încearcă să îndepărteze lumea de adevăr. Iar adevărul e că cele două investiții sunt blocate de trei ani de la execuție, iar cauzele sunt mult mai adânci. Primarul nu a vorbit niciodată despre aceste cauze și nu a prezentat adevărul, ci, din când în când, a mai aruncat vina fie pe proiectant, fie pe constructori ori pe lugojenii care nu-l apreciază pentru faptul că a realizat și a inaugurat, în campanie, un bazin acoperit care nu este funcțional nici în momentul de față. Nu a amintit niciodată de cea de-a doua investiție, realizată în paralel, ștrandul municipal, care ar fi trebuit să fie funcțional la această oră, dar fiindcă s-a încheiat vara, e clar că nu mai prezintă interes”, susține Martinescu.

Două proiecte de hotărâri și… un trofeu

 

Având în vedere stadiul lucrărilor la cele două lucrări de investiții și declarațiile primarului Francisc Boldea, consilierii independeți au anunțat că „sunt necesare două proiecte de hotărâri pe care să le propunem Consiliului Local”. Primul proiect de hotărâre se va referi la o măsură cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2017, care prevede subvenționarea cu 25% a deplasării fiecărui lugojean la orice bazin acoperit din țară sau din străinătate, subvenția urmând să fie acordată pentru transport și pentru biletele de intrare la bazinul de înot, dacă solicitanții prezintă documente justificative (bonuri de combustibil sau bilete de tren, de avion sau orice mijloc de transport în comun, precum și biletele de intrare la bazin). „Cred că în acest fel reușim să transpunem în mod echitabil intenția primarului de a-i ajuta pe toți lugojenii care vor să facă baie în altă localitate și nu pot să o facă în municipiul Lugoj, în bazinul sfințit în perioada campaniei electorale. Cred că în acest fel ne asumăm eșecul primarului Boldea și al primăriei, vizavi de aceste două investiții – bazinul acoperit și ștrandul municipal”, a spus Martinescu, menționând: „Cel de-al doilea proiect de hotărâre, pe care intenționăm să-l promovăm în Consiliul Local, inspirat tot din aceste realități cotidiene, se referă la decernarea unei noi distincții de mare viitor – <Trofeul Pinocchio>, care va avea un prim câștigător, în persoana domnului Francisc Boldea, fiindcă este clar că cele două fumigene și toate declarațiile legate de aceste investiții sunt doar neadevăruri spuse de primar și reprezintă doar o fugă de o realitate apăsătoare și greu de deblocat”.

 

Întrebări care își așteaptă răspunsul

 

În paralel cu cele două proiecte de hotărâri, consilierii independenți vor adresa, în scris, primarului Francisc Boldea, o serie de întrebări care se referă la cele două investiții – bazinul acoperit și ștrandul municipal:

  • Care este stadiul lucrărilor executate, recepționate și plătite în momentul de față?
  • Dacă sunt lucrări executate și nerecepționate în momentul de față?
  • De ce nu sunt recepționate aceste lucrări și dacă ele sunt plătite?
  • Dacă sunt acordate plăți în avans și sunt lucrări neexecutate?
  • Dacă au fost greșeli de proiectare?
  • Dacă contractul cu proiectantul mai este în termen de valabilitate?
  • Dacă contractele cu cei doi constructori mari, Matcon și Microroyal, mai sunt în termen de valabilitate?
  • Dacă și cine suportă penalitățile de întârziere față de termenele de execuție anunțate?

„Cred că acest demers în scris nu poate să primească un refuz de răspuns. Aceste răspunsuri nu sunt pentru noi, consilierii independenți. De interes sunt pentru toți lugojenii! ”, a mai spus Martinescu.

 

(sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.