Consilierii independenți acuză: „Primăria Lugoj și primarul Boldea nu vor cele 2,5 milioane de lei de la Ministerul Mediului”

Proiectele inițiate de cei trei consilieri independenți lugojeni – Marius Martinescu, Liviu Brândușoni și Mihai Anghel, nu se regăsesc pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Lugoj din data de 31 august.

După cum a anunțat Marius Martinescu, reprezentanții Primăriei Lugoj au motivat neincluderea acestor proiecte, care vizau obținerea unor finanțări nerambursabile de 2.500.000 de lei, prin faptul că ghidurile de finanțare care însoțesc cele două programe, Casa Verde și Casa Verde Plus, nu au fost aprobate oficial, fiind doar în dezbatere publică.

„Este, cred eu, o motivație puerilă, având în vedere că în conținutul proiectelor de hotărâre exista doar un singur articol, acela în care se exprimă voința Consiliului Local de a participa la acel program de finanțare. (…) Concluzia din această motivație este clară: Primăria Lugoj și primarul Boldea nu vor cele 2,5 milioane de lei de la Ministerul Mediului! Nu vor niciun ban european și sunt foarte mulțumiți că pot cheltui banii lugojenilor, care sunt mulți și buni, pentru că pot fi cheltuiți fără prea multe verificări și fără consultarea populației”, a spus, într-o conferință de presă, consilierul lugojean Marius Martinescu.

Cele două proiecte de hotărâri inițiate de către cei trei consilieri independenți lugojeni au ca obiectiv obținerea de fonduri nerambursabile de la Ministerul Mediului, prin cele două programe mari: Casa Verde și Casa Verde Plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.