Conferință de lansare a Raportului alternativ privin starea educației în județul Timiș

Societatea Academică din România (SAR), în colaborare cu Consiliul Județean al Elevilor Timiș și Asociația InEdu, organizează vineri, 25 septembrie, de la ora 17, la Restaurantul „Broasca Verde”, din Lugoj, conferința locală de lansare a Raportului alternativ privin starea educației în județul Timiș.

Raportul este realizat în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului „Școli curate” și reprezintă o analiză a modului în care autoritățile locale de pe întreg teritoriul județului Timiș finanțează bursele școlare, investițiile în școli și cheltuielile materiale cu bunuri și servicii.

În prima parte a evenimentului vor fi prezentate rezultatele analizei, urmând ca apoi autorii și voluntarii să îi „scoată la tablă” pe reprezentanții principalelor partide din Timiș pentru o dezbatere despre modernizarea învățământului local prin asigurarea unei finanțări adecvate.

Organizatorii au anunțat că au confirmat deja participarea reprezentanți de la PNL, Pro România și PMP.

„Școli curate” este inițiativa SAR de creștere a gradului de bună guvernare și transparență în școli și licee prin monitorizarea alocării, accesării și cheltuirii resurselor publice și responsabilizarea principalilor actori din comunitatea locală: elevi, părinți și profesori.

Prin proiectul „Școli curate” inițiatorii își propun să contribuie la modernizarea educației printr-o finanțare transparentă și adecvată a școlilor și liceelor din întreaga țară.

Evenimentul se va desfășura cu participarea unui număr limitat de persone și respectarea tuturor normelor impuse de autoritățile sanitare în domeniu în contextul pandemiei de COVID-19, fiind obligatorie purtarea măștii de protecție pe tot parcursul evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.