Concursul „Istoria Monarhiei în România”

Ziua Regelui în România a fost marcată la Colegiul Național „Iulia Hasdeu” din Lugoj prin concursul pe teme istorice „Istoria Monarhiei în România”.

La concursul care a avut loc vineri, au participat echipaje de elevi de gimnaziu, din clasele a VII-a și a VIII-a, de la cinci școli lugojene: Școala Gimnazială „Eftimie Murgu”, Școala Gimnazială Nr. 2, Școala Gimnazială Nr. 3, Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” și Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”.

După adresarea a 30 de întrebări referitoare la istoria monarhiei în România, pe primul loc s-au clasat trei echipe formate din: Ștefania Calotă, Carolina Muntean, Chantal Marquardt, Bogdan Dumitru, Flavius Gomoescu, Amalia Bodac, Andreea Trif, Silviu Coșariu Paulescu, Raluca Crețu, Alexandru Todor, Loredana Corneschi, Rebeca Pozzi și Robert Kiss.

Echipele participante au fost mixte, fiind formate prin tragere la sorți din elevi de la toate școlile participante. Elevii participanți au fost premiați cu diplome și cărți.

Profesorii coordonatori ai acestei activități au fost: Marcela Balint, Mihăiță Voichescu, Medina Săvulescu și Horațiu Suciu. Organizatorii speră că acest concurs va continua și în anii următori și că în el se vor implica toate școlile din Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.