Concursul interjudețean de chimie „Memorial Octavian Larionescu”, ediția a XI-a

La Liceul Teoretic  „Coriolan Brediceanu” din Lugoj va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, cea de-a XI-a ediție a Concursului interjudețean de chimie „Memorial Octavian Larionescu”.

Concursul este inclus în calendarul MEN al concursurilor regionale și interjudețene (CAERI) și este destinat elevilor care sunt pasionați de chimie din gimnaziu (clasele a VII-a și a VIII-a), liceu teoretic (clasele IX-XII) și liceu tehnologic (clasele IX-X).

Concursul este organizat de profesorii de chimie din Lugoj și zonă, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Timiș și în parteneriat cu Asociația PROFCHIM Lugoj, Departamentul de Chimie din cadrul Universității de Vest din Timișoara și unități școlare din județul Cluj.

Concursul se va desfășura conform următorului program:

  • ora 9-9:30 – primirea concurenților și a profesorilor coordonatori;
  • ora 10-12 – desfășurarea concursului;
  • ora 12-17 – evaluarea lucrărilor și ierarhizarea rezultatelor;
  • ora 17 – festivitatea de premiere;
  • ora 18 – afișarea rezultatelor pe site-ul acociației.

Prima ediție a avut loc în anul 2009 cu participarea a 67 de concurenți proveniți de la 11 unități școlare din Lugoj și localitățile din zona Lugoj-Făget. Interesul manifestat de profesori și elevi față de acest concurs a crescut constant, ajungându-se  ca la ediția a IX-a (2017) să participe 499 elevi  de la 51 de unități școlare din județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Cluj, motiv pentru care de la ediția a VI-a, concursul a devenit interjudețean,  inclus în calendarul MEN.

Participarea la ediția din acest an este la fel de numeroasă: peste 400 de concurenți din județele Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

„Pentru buna desfășurare a activităților, alături de concurenți, participă reprezentanți de la IȘJ Timiș și IȘJ Caraș-Severin, cadre didactice universitare de la Universitatea de Vest, Departamentul de Chimie, profesori și elevi de la Liceul Teoretic „C. Brediceanu”, profesori de la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” și studenți de la facultățile din Timișoara (majoritatea, foști elevi și participanți la concurs, de la liceele „Iulia Hasdeu” și „Coriolan Brediceanu”). Aceasta va fi a 4-a ediție la care se vor acorda și premii în bani. Anul trecut valoarea totală a premiilor a fost de 4050 de lei. Sumele provin din sponsorizări și donații oferite de profesorii din Cercul profesorilor de chimie din Lugoj și zonă, firme și persoane fizice din Lugoj și împrejurimi.  Organizatorii concursului sunt recunoscători celor care s-au implicat în desfășurarea edițiilor precedente și speră că și la ediția din acest an să beneficieze de același sprijin, pentru a recompensa performanța elevilor”, a declarat prof. dr. Ioan Aurelian Sima, directorul  Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj.

Sponsorizări și donații se pot face în contul asociației PROFCHIM Lugoj-Zonă: RO68RNCB0553119014230001, deschis la BCR Lugoj sau la profesorii de chimie de la Liceul Teoretic „C. Brediceanu” Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.