Concursul de fotografie “Casian Mărgineanțu”. Premii între 700 și 2500 de lei

Asociația Ghidul Banatului organizează, cu sprijinul Primăriei Lugoj, prima ediție a Concursului de fotografie “Casian Mărgineanțu”.

“Cu premii în valoare totală de peste 1.000 de euro, acest concurs este un tribut adus memoriei fotoreporterului de excepție Casian Mărgineanțu și o oportunitate de a vă exprima creativitatea în lumea fascinantă a fotografiei”, transmit organizatorii.

Pasionații de fotografie care doresc să participe la acest concurs trebuie să trimită cel mult trei fotografii și datele de contact la adresa de email concursfotocasianmargineantu@gmail.com, înainte de data limită, care este 1 octombrie 2023.

Fotografiile vor fi evaluate de un juriu experimentat pe baza următoarelor criterii: creativitate, tehnică și originalitate.

Câștigătorii vor fi anunțați după data limită în ziarele tipărite și online din Lugoj și vor fi contactați telefonic sau prin e-mail.

O expoziție specială de premiere va avea loc la Galeria Pro-Arte, unde fotografiile câștigătoare vor fi expuse publicului și vor fi prezentate în presa locală.

Vor fi acordate următoarele premii:

  • Premiul 1 –  2500 de lei;
  • Premiul 2 – 1500 de lei;
  • Premiul 3 – 1000 de lei;
  • Două mențiuni speciale – 700 de lei fiecare.

Casian Mărgineanțu  (1973-2021) și-a dedicat peste trei decenii din viață fotografiei, atât ca fotoreporter la cotidianul „Timișoara” și la săptămânalul „Redeșteptarea”, cât și ca artist fotograf, fiind recompensat de către Confederația Braziliană de Fotografie și Cinematografie cu titlul de „Honoris AFB” (cea mai înaltă distincție onorifică acordată unui artist străin), în cadrul expoziției de grup „Pași în lumină”, precum și de către Societatea Japoneză de Fotografie, prin titlul „Honoris JIPF”, parafat cu sigiliul oficial și semnat de președintele JIPF, Takeshi Tokumasu, acordat pentru „contribuția adusă la schimburile fotografice internaționale”.

Casian Mărgineanțu s-a remarcat prin diverse lucrări premiate la epozițiile de artă fotografică din țară și străinătate, obținând Marele Premiu „Trofeul Prietenia” la Salonul Internațional de Artă Fotografică din Kaposvar – Ungaria, alături de încă trei premii naționale la Arad și Oradea.

De-a lungul timpului, Casian Mărgineanțu a participat la peste 200 de expoziții de grup, a organizat patru expoziții personale, având peste 15.000 de imagini publicate în presa locală și națională, iar câteva din lucrările sale au ajuns în colecții particulare de pe toate continentele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.