Concurs regional de artă murală – „Eu și UE”

Concursul regional de artă murală „Eu și UE” are drept promotor și organizator Centrul de Informare Europe Direct Timișoara prin structura sa gazdă Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT). Scopul concursului este de a le oferi tinerilor oportunitatea de a-și exprima prin artă viziunea asupra a ce înseamnă să fii cetățean european, accentul fiind pus pe valorile europene, diversitate, unitate și solidaritate.

Lucrarea câștigătoare va fi realizată pe peretele spațiului european al Casei Tineretului din Timișoara. Artistul ve avea ocazia să coordoneze realizarea lucrării sale și va participa la o mobilitate în perioada 3-9 septembrie. Mobilitatea, „HaRt” va avea loc în Brežice, Slovenia și abordează drepturile omului prin artă.

„Noi la Europe Direct Timișoara ne-am propus ca evenimentele organizate de Ziua Europei să se concentreze asupra valorilor fundamentale ale Uniunii Europene. Astfel organizăm un concurs regional de artă murală denumită „Eu și UE” destinată tinerilor artiști din județul Timiș cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani.

Vrem să dăm oportunitatea tinerilor de a-și exprima experiența lor ca cetățeni ai Uniunii Europene.  Tematica lucrării trebuie să respecte diversitatea, unitatea, drepturile omului și solidaritatea. 

Astfel, așteptăm tinerii artiști să se înscrie pe e-mail-ul pe care îl punem la dispoziție și să atașeze lucrarea propusă. Au timp până în 30 aprilie ora 23:59, iar noi vom anunța câștigătorul în data de 2 mai pe pagina de Facebook al centrului. ” – Alma Pap, Coordonator de activități Europe Direct Timișoara.

Canalul de comunicare oficial între organizatori și participanți este reprezentat de adresa de e-mail: europedirect@fitt.ro.

 

Condiții de participare și cerințe

Participanții trebuie să se încadreze în categoria de vârstă: 14-35 ani.

Lucrările propuse trebuie să fie creația proprie a artistului. Odată cu aplicarea, autorul confirmă faptul că lucrarea respectivă nu a fost publicată sau folosită anterior și că drepturile de autor aparțin doar lui. Drepturile de autor asupra lucrării câștigătoare revin Fundației Județene pentru Tineret Timiș. De asemenea, Fundației Județene pentru Tineret Timiș îi revin drepturile de folosință asupra lucrării pentru o perioadă de maximum 10 ani de la prima expunere a acesteia.

Un artist se poate înscrie cu maxim 3 lucrări, însă numai una singură va putea fi declarată câștigătoare.

Parametrii lucrărilor trebuie să fie în conformitate cu parametrii pereților. Lucrările ce nu vor corespunde cerințelor tehnice (lungime, lățime) nu se vor accepta în concurs.

Europe Direct Timișoara oferă tot suportul tehnic și materialele necesare pentru executarea lucrărilor.

Lucrarea (schița digitală) trebuie să aibă următoarea măsură: format 1:1 (pătrat), rezoluție minimă de 1080 x 1080 px.

Nerespectarea acestor termene și condiții poate conduce la descalificare.  Organizatorii au dreptul de a solicita participanților să prezinte dovezile dreptului de proprietate asupra lucrării.

Participarea este gratuită.

 

Etapele și calendarul concursului

Perioade de înscriere: 18-30 aprilie 2023 ora 23:59

Lucrările se vor trimite pe adresa de e-mail a centrului de informare Europe Direct Timișoara, europedirect@fitt.ro. În e-mail mai trebuie precizate numele, prenumele, data de naștere, adresa de e-mail și numărul de telefon al candidatului.

Selecție lucrări: 1-2 mai 2023

Selecția se va face de juriul alcătuit din artiști locali și reprezentanți ai centrului Europe Direct Timișoara.

Printre criteriile de jurizare se vor regăsi:

  • Originalitatea lucrării;
  • Compoziția lucrării;
  • Respectarea temei concursului;
  • Mesajul transmis.

Anunțarea rezultatelor: 2 mai 2023

Rezultatele vor fi anunțate pe paginile de Facebook și Instagram ale centrului ED Timișoara.

Realizarea picturii murale: 3-8 mai 2023

Murala se va realiza cu ajutorul unei echipe de tineri artiști coordonați de artistul câștigător.

Prezentarea lucrării: 9 mai

Murala va fi prezentată de Ziua Europei.

 

Lugoj Expres Concurs regional de artă murală - „Eu și UE” tineri artiști Fundația Județeană pentru Tineret Timiș Eu și UE concurs regional de artă murală concurs regional artă murală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.