Concert simfonic în Peștera Românești

Un nou concert simfonic în Peștera Românești, din nordul Munților Poiana Ruscă, va avea loc duminică, 23 octombrie, începând cu ora 13.

Concertul din acest an, avându-l ca director artistic pe Ovidiu Rusu, va fi susținut de ArtKammerorchester, cu participarea extraordinară a soliștilor Cristian Rudic, Lăcrămioara Cristescu, Cosmin Ifrim și Dan Patacă.

În program, lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Johann Strauss, Emmerich Kalman, Franz Lehar.ș.a.

Evenimentul este organizat de către Fundația Academică Culturală Timișoara (FACT), împreună cu Asociația Speotimiș, Centrul Județean de Cultură și Artă Timiș, Consiliul Județean Timiș, Casa Studenților Timișoara și Primăria Tomești, iar intrarea este liberă.

Urcarea către peșteră durează aproximativ o oră și începe de la stația de autobuz din Românești.

Anul acesta se împlinesc 38 de ani de la primul concert simfonic din Peștera Românești, un eveniment cultural și turistic unic în lume ca și concepție.

Primul concert simfonic în Peștera Românești a avut loc în anul 1984, la inițiativa medicului Constantin Lupu, pasionat meloman și speolog, și a fost organizat, an de an, datorită perseverenței clubului SpeoTimiș. Începând din anul 1999, Fundația Academică Culturală Timișoara (FACT) a preluat organizarea, concepția și finanțarea acestui eveniment emblematic pentru județul Timiș, dar și pentru România.

La Peștera Românești se poate ajunge cu trenul până la Făget şi Margina sau cu maşina pe ruta Lugoj – Făget – Coşava – Tomeşti – Româneşti. Din Românești se merge pe jos, pe drumul care pornește din dreptul cimitirului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.