Concert de muzică electroacustică, instrumentală și „Live Electronic”

În organizarea Asociației FOA – Fusion of Arts, miercuri, 31 octombrie, de la ora 17, la Teatrul Municipal „Traian Grozavescu” din Lugoj va avea loc un Concert de muzică electroacustică, instrumentală și „Live Electronic”.

Va fi o seară specială în care muzica se va îmbina cu dansul.

Concertul va fi susținut de reprezentanții Companiei Alcôme, din Franța: Armando Balice, Livia Giovaninetti, Paul Ramage și Dana Paul Giovaninetti, împreună cu Constantin Lucian (clarinet), Septimiu Gâlea (saxofon), Alex Vasiliu (vioară) și, Dumitru Palagniuc (flaut).

Dansul și coregrafia sunt asigurate de Anca Florea și Lavinia Urcan, de la Unfold Motion din Timișoara.

Compania Alcôme, fondată în 2013 de Livia Giovaninetti și Armando Balica, este o structura independantă dedicată creației artistice și muzicale. Alcôme are ca misiune organizarea și interpretarea concertelor de muzică electroacustică, precum și conceperea, coordonarea și asigurarea direcției muzicale a proiectelor de creație colectivă. Alcôme apără rolul interpretului în muzica acusmatică mai ales prin colectivul de interpreți și compozitori reprezentați de Armando Balice, Livia Giovaninetti, Paul Ramage, Maylis Raynal și interpreții invitați. Dorind să constituie legături și să întărească rețeaua dintre tinerii compozitori de astăzi, Alcôme își dezvoltă activitatea în jurul împărtășirii și a deschiderii. Creațiile sale au fost programate în diverse festivaluri din Franța (Futura, Detour de Babel, Pieds Nus, L’Hiver Musical) și în străinătate (Festival 5 Giornate la Milan, Festival Sirga în Catalonia). Compania dispune de propriul său dispozitiv mobil, Acusmoniomul Alcôme, (o orchestră de aproape 40 de difuzoare), care ii permite să asigure concerte și performanțe. Prin proiectele pedagogice deja realizate, Alcôme dorește să contribuie la transmiterea acestei muzici către publicul tânăr, să-l facă să o descopere și să-l sensibilizeze la acest gen.

Lavinia Urcan este coregraf și director artistic al companiei timișorene Unfold Motion Dance. A absolvit Facultatea de Coregrafie și Dans din cadrul Universității Middllesex Londra și Facultatea de Relații și Studii Europene din București; are de asemenea un masterat în Managementul Proiectelor la SNSPA București. Este instruită într-o gamă largă de tehnici: Graham, Humphrey, Cunningham și Release de către profesori renumiți, incluzând pe Lesley Main, Anne Donnelly, Robert Cohan, Kim Jones, pentru a numi doar câțiva. A fondat în 2013 compania Unfold Motion, care a fost prezentă pe scene locale și internaționale. A făcut coregrafia pentru diverse spectacole și evenimente atât pentru Unfold Motion, cât și pentru alți artiști locali. Lavinia predă clase de dans pentru preșcolari, copii și adulți, participând activ la dezvoltarea scenei timișorene de dans.

PROGRAM

Preludiu muzical și prezentarea muzicii electroacustice

Cycle des rêves – Armando Balice
Les grillons chantaient – clarinet Constantin Lucian
Dans la ville ou presque – saxofon Septimiu Gâlea
Călătorie în România – vioară Alex Vasiliu 
Ritournelle – flaut Palagniuc Dumitru

Concert

Livia Giovaninetti/J.S. Bach: Toccata Cata (muzică mixtă, pentru flaut și suport audio), flaut Palagniuc Dumitru
Pierre Schaeffer: Bilude, Hommage à Bach (muzică mixtă pentru pian și suport audio), pian Dana Paul Giovaninetti
Armando Balice: Imaginary Changes (muzică mixtă, pentru pian și suport audio), pian Dana Paul Giovaninetti
Improvizație electronică: Paul Ramage și Armando Balice
(Live: computer și sintetizator analogic)
Paul Ramage: Albă ca zăpada și cei șapte pitici și Francis Bacon, 20’00 (muzică acusmatică)
Dans: Anca Florea, compania Unfold Motion
Coregrafie: Lavinia Urcan, compania Unfold Motion

Intrarea este liberă!

Lugoj Expres Concert de muzică electroacustică, instrumentală și „Live Electronic” Unfold Motion muzica Lugoj live electronic instrumentală FOA -Fusion of Arts electroacustică concert Compania Alcôme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.