Comunicat de presă: „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”. Construirea de insule ecologice digitalizate la nivelul municipiului Lugoj

Municipiul Lugoj anunță semnarea contractului de finanțare nr. C3I1B0122000069 /06.03.2023 pentru proiectul „CONSTRUIREA DE INSULE ECOLOGICE DIGITALIZATE LA NIVELUL MUNICIPIULUI LUGOJ – ETAPA 1”, cod proiect: C3I1B0122000069.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni și cuprinde activitățile ce urmează a fi realizate după momentul semnării contractului de finanțare a proiectului.

 Obiectivul general al proiectului este accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară, în Municipiul Lugoj, județul Timiș.

Obiectivul specific al proiectului este dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară, în Municipiul Lugoj, județul Timiș.

Proiectul este gestionat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Pilonul 1. Tranziția Verde, Componenta C3: MANAGEMENTUL DEȘEURILOR, Investiția I.1.B.: Construire de Insule Ecologice Digitalizate.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 3.374.777,00 lei, echivalentul a 686.000,00 euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 641.207,63 lei.

Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de UAT Municipiul Lugoj.

Informații suplimentare referitoare la proiect se pot obține la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piața Vctoriei nr. 4, Biroul Finanțări și Implementare proiecte, tel. 0256/352240, fax 0256/350493,  e-mail: contact@primarialugoj.ro

 

Lugoj Expres Comunicat de presă: „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”. Construirea de insule ecologice digitalizate la nivelul municipiului Lugoj proiect municipiul Lugoj manmagementul deșeurilor insule ecologice finmanțări nerambursabile finanțare PNRR finanțare Lugoj finanțare contract finanțare Construirea de insule ecologice digitalizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.