Cod Roșu de inundații! Zeci de curți și case au fost inundate în zona Fârdea

Mai multe localități din zona de est a județului Timiș au fost afectate, în urma ploilor abundente de marți după-amiază.

Echipele de intervenție au fost solicitate să intervină în Fârdea și Gladna Română, unde au fost inundate zeci de curți și case, inclusiv subsolul primăriei.

În zonele afectate, pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara au intervenit cu 4 motopompe remorcabile, 2 electropompe și un generatoe electric, Detașamentul de Pompieri Lugoj a intervenit cu un autocamion, o motopompă și un încărcător de saci cu nisip, iar Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunei Fârdea și orașului Făget au acționat pentru degajarea canalelor și podețelor colmatate în urma viiturii.

De asemenea, la nivelul Centrului Operațional Județean a fost activată grupa operativă, iar toate structurile cu atribuții în domeniul intervenției la inundații au fost alertate pentru pregătiri.

„În contextul fenomenelor hidrologice avertizate, 46 pompieri militari timișeni au fost solicitați și au intervenit cu 26 de mijloace tehnice (2 autocamioane cu containere de stingere, 2 autocamioane de transport materiale, 3 autospeciale de stingere, 1 autoutilitară, 1 autospecială de serviciu, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 6 motopompe remorcabile, 4 motopompe transportabile, 4 electropompe, 1 încărcător saci de nisip, 1 generator de curent) pentru: evacuarea apei din 4 curți și 1 casă în localitatea Gladna Română; evacuarea apei din 22 curți și 3 case în comuna Fârdea; evacuarea apei din subsolul Primăriei Fârdea; evacuarea apei din subsolul unei unități de cazare din comuna Fârdea”, au anunțat reprezentanții ISU Timiș.

În localitățile Poieni, Fărășești, Românești, Crivina de Sus, Pietroasa, Curtea, Coșava și Homojdia au fost înregistrate deranjamente electrice.

 

 

(FOTO: ISU Timiș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.