Cod roșu de inundații, în estul județului Timiș

Hidrologii au emis o avertizare de cod roşu de inundaţii, valabilă până la ora 18, pe râurile Bega (bazin superior aferent amonte S.H. Făget), Nădrag (afluent al râului Timiş) şi Bistra (curs inferior).

”Se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol”, au anunțat hidrologii.

Reprezentanții ISU Timiş au fost solicitați să intervină în localităţile Nădrag, Coşteiu de Sus, Crivina şi Poieni, în care carosabilul sau gospodării au fost inundate.

”Pompierii timişeni au fost solicitaţi la câteva situaţii punctuale în localităţile Nădrag, Coşteiu de Sus, Crivina şi Poieni, în care carosabilul sau gospodării au fost inundate, ca urmare a precipitaţiilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi.  De asemenea, în localitatea Crivina, s-a dispus construirea unui dig din saci de nisip pe o porţiune de aproximativ 50 de metri în apropierea parcului central”, a transmis ISU Timiş.

Totodată, ISU Timiş a dispus măsura de creştere a capacităţii operaţionale nivel IV, alertă roşie pentru Detaşamentul de pompieri Lugoj şi Staţia de pompieri Făget.

”De asemenea s-a dispus măsura avertizării populaţiei din zonele afectate prin sistemul RO-Alert. Au fost solicitate IGSU forte suplimentare din cadrul ISU Arad”, a mai anunțat ISU Timiş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.