Claudiu Buciu va candida ca independent pentru un nou mandat la Primăria Lugoj

Claudiu Buciu a anunțat, printr-o postare pe rețelele sociale, că va candida ca independent pentru un nou mandat de primar al municipiului Lugoj.

„Nu mă pot face frate cu dracul, ca să trec puntea. Voi candida independent. Lugojenii sunt singurii care vor decide.

Am învățat în acești trei ani și jumătate de activitate în primărie că lucrurile bune le duci la bun sfârșit cu oameni buni, fie ei politicieni sau nu. Am mai învățat că oamenii buni se pun laolaltă indiferent de culoarea lor politică, atunci când le dovedești că faci lucruri bune, că ești bine intenționat și că îți pasă cu adevărat de oameni, că lucrezi cu adevărat în interes public.

Nu am reușit însă să fiu deloc un bun ”politician”, sau un politician de rit nou cum văd că tot se reîncălzește un mit vândut cu năduf de 34 de ani românilor. Au trecut peste noi rânduri și rânduri de oameni noi în politică, cu toții critici acerbi ai ”vechilor politicieni”, până au devenit și ei, la rândul lor, ”vechi politicieni” pentru alți și alți ”oameni noi în politică”. Și tot așa…

Lugojul are în implementare proiecte cu o valoare totală de peste 200 de milioane de euro (contracte de finanțare semnate). Aproape toate cu finanțare europeană. Printre acestea și un spital nou. Toate câștigate în cei trei ani și jumătate. Acestea vor asigura o dezvoltare fără precedent a comunității noastre. 90% din munca noastră (a mea, a echipei administrative și a echipei politice care ne-a acordat susținere în Consiliul Local) a fost dedicată atragerii de finanțări.

Nu am spoit, nu am întins covoare de asfalt, nu am plantat panseluțe, nu am făcut nimic doar pentru a fura ochii electoratului pentru a fi reales. Am făcut exclusiv ceea ce trebuie cu adevărat pentru ca Lugojul să se dezvolte durabil, să devină stabil și prosper, să poată oferi condiții excelente de viață generațiilor viitoare. Cu toate riscurile electorale.

Voi candida pentru a duce la bun sfârșit ce am început. Dacă am fost în stare să obținem aceste finanțări – nu a fost ușor deloc, vom fi în stare să și implementăm aceste proiecte. Voi candida pentru a nu stinge speranța colegilor cu care am reușit să atragem aceste finanțări, oameni competenți care s-au dedicat total proiectelor noastre. Dacă voi fi reales, Lugojul are garanția că toate aceste proiecte vor deveni realitate. Dacă nu voi fi ales, voi trăi cu speranța că Lugojul nu le va rata. Nu voi regreta însă că n-am fost un bun ”politician”, ci am fost doar un destul de bun ales local.

Din punct de vedere politic, voi candida independent, pentru că partidul din care fac parte, și-a ales un alt candidat pentru Primăria Municipiului Lugoj, considerând că eu nu mai merit susținerea partidului. Voi rămâne, așa cum sunt și așa cum am fost și în 2016 când am candidat tot independent, un simplu membru PNL.

Modul meu de a administra Lugojul nu a fost pe placul conducerii județene a PNL Timiș, respectiv al domnului Nica. Eu nu vând interesele comunității locale nimănui și nu pup mâini mânjite. Lugojul a atras mai multe fonduri nerambursabile decât Timișul sau Timișoara, dar asta ar fi trebuit să fie un motiv de mândrie pentru domnul Nica, nu să-i stârnească invidia și teama.

Am avut nenumărate discuții cu conducerea centrală a PNL, arătând situația reală a organizației și argumentând de ce este necesară o schimbare.

Am fost, de multe ori umilit, scos afară, sau ignorat. Nu m-a deranjat. Mă deranjează însă profund ignorarea argumentelor aduse, argumente aduse pentru o schimbare în interesul comunității și nu în interesul vreunui politician. Mă deranjează susținerea acordată unor indivizi care ”pot câștiga alegerile” dar sunt nocivi pentru comunitățile pe care le conduc. Așa a fost forțat electoratul să ne urască.

Înțeleg contextul național dificil în cadrul căruia trebuie luate deciziile politice, înțeleg presiunea de timp generată de devansarea alegerilor locale și nu doresc să se ia decizii politice care să nu țină cont de un interes politic general. Înțeleg necesitatea respectării unor structuri ierarhice în interiorul partidelor, dar doar atâta timp cât sunt subordonate unui interes public.

Nu mă voi face ”frate cu dracul” pentru a obține o candidatură politică la Primăria Municipiului Lugoj. Nu mă pot ”împăca” cu domnul Nica doar pentru a obține o candidatură din partea partidului. Dubla măsură, promovarea incompetenților, atragerea de candidați condamnați penal, eliminarea oamenilor integri și competenți din cadrul filialei, nepromovarea colegilor valoroși, mă fac să nu pot accepta să mă dezic de interesul public.

Rămân la dispoziția celor care decid. Iar, pentru mine, cei ce decid au rămas doar lugojenii”, a transmis Claudiu Buciu.

Candidând sub sigla PNL, Claudiu Buciu a câștigat alegerile pentru Primăria Lugoj în anul 2020, dar a rămas fără mandatul de primar după ce și-a schimbat domiciliul din România în Germania timp de aproximativ o lună și jumătate în cursul anului 2022, după care și-a continuat activitatea în Primăria Lugoj în calitate de consilier al primarului interimar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.