Claudiu Buciu, după ce a rămas fără mandatul de primar: „Situația poate fi lămurită definitiv și irevocabil doar în instanță”

După ce a rămas fără mandatul  de primar al municipiului Lugoj, Claudiu Buciu a transmis lugojenilor un mesaj,  pe Facebook, în care precizează că „situația poate fi lămurită definitiv și irevocabil doar în instanță”, menționând că decizia prefectului de Timiș are la bază faptul că, pentru o perioadă scurtă de timp a deținut atât un pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate, cât și o carte de identitate de cetățean român cu domiciliul în municipiul Lugoj.

„Dragi Lugojeni,

Astăzi, Instituția Prefectului Timiș a anunțat emiterea unui Ordin de încetare a mandatului meu de primar.

Decizia are la bază faptul că, pentru o perioadă scurtă de timp am deținut atât un pașaport de cetățean Român cu domiciliul în străinătate cât și o carte de identitate de cetățean Român cu domiciliul în Municipiul Lugoj.

Având în vedere dispozițiile Codului Administrativ potrivit cărora mandatul de primar încetează de drept dacă primarul își schimbă domiciliul în altă unitate administrativ teritorială, am înștiințat Instituția Prefectului Timiș cu privire la situația în care mă aflu și am solicitat luarea măsurilor ce se impun, în cel mai scurt timp posibil.

Această situație poate fi lămurită definitiv și irevocabil doar în instanță.

Care era de fapt pericolul menținerii unei astfel de situații incerte? Actele pe care le-am semnat în calitate de primar, în această situație, ar fi putut rămâne fără efecte juridice, situație în care nu am considerat corect să rămânem. Chiar dacă actele semnate până în prezent sunt totuși valabile, conform discuțiilor avute cu autoritățile competente, consider că această situație trebuie să înceteze și să fie luată o decizie de către instanța de judecată competentă.

Am depus cereri de finanțare și suntem în curs de atragere de finanțări europene de aproape 200 milioane de euro, suntem în plin proces de reformare a aparatului administrativ al Primăriei, avem în continuare o situație extrem de grea raportată la sistemul de apă-canal al Lugojului, fapt pentru care, am considerat că orice incertitudine cu privire la luarea unor decizii vitale pentru Municipiul Lugoj, trebuie să înceteze cât mai repede posibil”, a precizat Buciu.

Totodată, Claudiu Buciu a subliniat că „Lugojul are nevoie de reforme profunde, dureroase”, și că echipa cu care a câștigat alegerile locale din 2020 „este determinată și capabilă să-și ducă la îndeplinire toate asumările făcute”.

„Vă asigur că, luând în considerare atât decizia luată astăzi, ori decizia instanței competente (decizii pe care le vom respecta întocmai), vom duce la capăt tot ceea ce am început. Avem soluții pentru orice situație viitoare.

Echipa cu care am câștigat alegerile locale din 2020 este determinată și capabilă să-și ducă la îndeplinire toate asumările făcute.

Lugojul are nevoie de reforme profunde, dureroase pentru noi toți și greu de înțeles de cei care desconsideră interesul comun.

Vă mulțumesc și vă asigur de aceeași loialitate profundă față de nevoile reale ale Lugojului!”, a conchis Claudiu Buciu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.