Claudiu Alexandru Buciu – primul primar învestit în funcție după alegerile locale, de către prefectul de Timiș (FOTO)

De astăzi, municipiul Lugoj are, oficial, un nou primar și un nou Consiliu Local, majoritar PNL.

A fost prima ceremonie de învestire în noile funcții de după alegerile locale la care a participat prefectul de Timiș, Liliana Oneț.

Conform prevederilor legale, ședinţa de învestire și depunere a jurământului de către noii consilieri locali și noul primar, Claudiu Alexandru Buciu,  a fost  condusă de către decanul de vârstă al consilierilor, Adrian-Doru Serendan (PNL), asistat de către cei mai tineri consilieri, Cristian Dorinel Cornean (PNL) și Paul Sebastian David (USR PLUS).

După ce secretarul general al  municipiului, Dan Ciucu, a citit hotărârea Judecătoriei Lugoj privind validarea mandatelor de consilier local, cei 15 consilieri validați (4 consilieri au fost invalidați de instanță după ce au renunțat la mandat) – Bogdan Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Ionel Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină și Ioan Câmpean (de la PNL); Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu și Cristian Galescu (de la PSD); Daniela Țepeș-Paleu, Paul Sebastian David și Lajos Ernestin Vari (de la USR PLUS) – au depus jurământul, cu mâna pe Biblie şi pe Constituţia României.

Ceremonia a continuat cu depunerea jurământului de către Claudiu Alexandru Buciu, noul primar liberal al municipiului Lugoj. 

„Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile mele și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Lugoj. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, au fost cuvintele rostite de Claudiu Alexandru Buciu, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României.

Pentru a se rspecta măsurile impuse de pandemia de coronavirus, la eveniment au participat doar câțiva invitați:

  • senatoarea Alina Gorghiu, fost președinte al PNL;
  • deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara;
  • Carmen Popescu, președinta Consiliului de Administrație al societății Aquatim;
  • fostul ambasador al României în Portugalia și în Regatul Maroc, Vasile Popovici;
  • prof. univ. dr. Pia Brânzeu;
  • renumitul sculptor Silviu Oravitzan.

În prima ședință a noului Consiliu Local va fi ales și noul viceprimar al municipiului Lugoj. Mai mult ca sigur acesta va fi liberalul Bogdan-Ștefan Blidariu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.